twist Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1211

//De én itt egy tömör irigységözönt látok, mindenki gazember, aki 90 óta vitte valamire, mert tisztességes ember csak proletár lehet. A szokásos nagy magyar sárga irigység, a "dögöljön meg a szomszéd lova is" alapeseteivel//

Féligazság!

Minket még arra tanítottak otthon és az iskolában is, hogy nem szabad lopni, csalni, hazudni. Egyszer csak feleszmélsz,és látod, hogy aki nem tanulta meg a leckét az jól elhúzott mellőled!

Akkor leülsz,és elkezdesz töprengeni,hogy a jó utat választottad-e.

Ha jól megtanultad a tanulnivalót ÉRTÉKVÁLSÁGBA kerülsz, még ha nem magad miatt is.

Becsületes vagyok!- nyugtatod magad,de rögtön felemerül benned, hogy e miatt majd nem kerülhet gyereked egyetemre. Nem tudod fizetni a tandíjat!

Majd azzal nyugtatod magad, hogy holnaptól te is , persze nem fogsz, mert FÉLSZ.

Akkor rájössz, hogy aki ezt művelni tudja, az nem fél, tehát az elhatározáson kívül más is kell.

Te azt mondod,ez a tehetség, én hogy lelkiismeretlenség.

Igen! Aki 1990 óta valóban jó módban él, az nem becsülettel alapozta meg azt! Tán 10% kivételt engednék a zseniknek. ( pl. Rubik Ernő, Béres )

Tán sikerült valamit privatizálnia, tán egy Tsz.-ben dolgozott és onnan csurrant csöppent neki.

Nékem igen jó fizetésem volt 1990-ben!  Bttó 45 ezer Ft!

Az évek óta gyüjtögetett 120 e.-ből még egy helyiség 3 havi bérleti díjára sem futotta!

Légyszi mondj a mai politikából egy talpig becsületes embert!

Nem tudsz?

Szerinted ez nem elgondolkodtató?

Mert szerintem érdemes azon gondolkodni, úgyan miért van az, hogy meg sem kell kaparni,messziről bűzlik.

Azt mondtad olyan vezetőt érdemel a nép, amilyen a nép maga!

Mert választék az lenne ugye?

A felhozatalból kell választani, az meg ilyen.

Aztán ha kiderülnek bármely oldali politikusról ilyen-olyan turpisságok, akkor még bizakodjunk, hogy azért jó pénzért nem privatizálja a Tb. kasszát?

A  morgolódoknak a "tehetségtelenségük" mellett egy bajuk van!

Nem tudnak már annyira bizakodni!

Ne legyen igazuk!  

Előzmény: advocatusdiaboli (1208)