zividivi Creative Commons License 2006.08.20 0 0 1125
//".... Látszik is. Lakóparkok, autók, plazmatévék, mobiltelefonok, hogy csak néhány látványos dolgot említsek...."//

Na, ezt megkaptam! Büntetésem a pongyolaságomért. Én ugyanis valóban nem a látványtervekre gondoltam, hanem az életszinvonalra és az államkassza állapotára. Na mindegy! Sopronba jártam, láttam a lakóparkot. Üres lakásokkal van tele, miközben ismét 2-3 generáció szorong együtt. Összesen nincs annyi jövedelmük, hogy a fiataloknak önálló lakást vásároljanak.

//"...És ugye azt már nem követelték a multik, hogy ennyire drágán építsünk utakat?..."//

Nem, a multikat mások költségei nem igen érdeklik. Nekik a sztráda meg egyebek kellenek "szolgálatuk" fejében. A magas költség már inkább a koncon osztozkodó belső "ellenség" spéci járadéka.

//"..A lépések: Az eü. és TB kassza önfenntartóvá tétele. Ártámogatások -kivéve gyógyszer- teljes és azonnali megszüntetése. Lakáshiteltámogatások megszüntetése, illetve a meglevő szerződéseknél olcsóbb konstrukcióra váltása. Adómentességek eltörlése. Nagyberuházások leállítása. Az önkormányzatok költségeinek egységes 10%-kal történő csökkentése. A közszférában minden adható és nem kötelező juttatás -telefonhasználattól az üdülési támogatásig- azonnali eltörlése. Dohány- és alkoholtermékek jövedéki adójának jelentős emelése. ...."//

Nekem szimpatikus az ajánlat.

Csak azt nem tudom, mennyibe kerülne az EÜ és a TB kassza önfenntartóvá tétele. Mert még a bankokat is elébb konszolidálni kellet, ha emlékszel még. És többe került a leves, mint a hús, szóval, könnyen megeshet, hogy amit nyernénk a réven, annak többszörösét elveszítenénk a vámon.

Az önkormányzati terveddel szemben pedig egyetlen kifogásom az, hogy eddig is csak azok az önkormányzatot éltek meg, amelyek polgármesterét az éppen kormányon lévő párt adta. Ezeknek csöpögtettek némi különbevételt, olykor éppen az EU-s pénzekből, de még ezek is többnyire abból tartották fenn magukat, hogy mindent eladogattak. És már nem igen van mit eladni, hacsak meg nem nyitják a lakosságból a rabszolgapiacot.

A többi részemről OK!

A nagyberuházások leállításáról pedig nyilatkozzanak a multik. A négyes metró kivételével egy sem a pógároknak készül.

Előzmény: Logofet (1118)