Túl vagyok egy izgalmas Belga nagydíjon, életem legizgalmasabb futamán:
Rajt: 9. és 11. helyről indultunk, ám esett az eső, intermediate volt szükséges.
Pár kör alatt Hill feljött a második helyre, és ott autózott az idősebbik Schumacher közelében. RS eközben a mezőnyben bukdácsolt.
A 10.-12. kör környékén elállt az eső (mikor terveztem kihozni RS-t esőgumikért), és a pálya elkezdtett száradni (egyet pillanatok alatt felment). Innentől már csak az volt a kérdés, hogy mikor szárad fel teljesen.
A 16. körben Hill kijött a boxba, ahogy visszatért (mardt a második helyen, épphogy Häkkinen előtt), felszáradt a pálya. Nosza, Hill újra ki, a boxban szokás szerint Häkkinen megelőzni, eközben az ifjabbik Schumacher egy újabb kört tett meg, intermediate gumikon. Mikor visszatért, 6. volt. Eközben MS is kiment a boxba, ám ő rosszabbul jött ki belőle, ugyanis Hill is megelőzte, sőt, RS elé tért vissza. Nemsokára Irvine is kint járt, miután normalizálódott a helyzet, az alábbi volt a sorrend:
1. Alesi
2. Häkkinen
3. Hill
4. Frentzen
5. M. Schumacher
6. R. Schumacher
Hill soft gumikon, RS hard gumikon futott.
Häkkinen a 31. kör tájékán a box felé vette az irányt, (előzőleg ő és Hill is leelőzte Alesit), így Hill vezetett. Később normalizálódtak a helyezetek (többen is kint járatk a boxban), így RS feljött negyediknek, és a bátyját támadta. Később MS is kiment a boxba, így Hill 1., RS 2. volt!
És itt jöttek közbe a gumik. Hill soft gumija kopott, így nem kockáztattam: 4 körrel a vége előtt kihívtam a boxba, így a 3. helyre tért vissza, Vileneuve elé. A maradék négy kört sikerült teljesíteni, így R. Schumacher megnyerte a versenyt!
A végeredmény:
1. R. Schumacher
2. Häkkinen
3. Hill
4. Vileneuve (miután az elején kapott egy 10mp-s büntit)
5. M. Schumacher
6. Alesi
A Benettonok egy 9. helyet tudtak felmutatni Wurz révén, így átvenném tőlük a 4. helyet...
...ha a progi nem lépne ki a vindóvzba :(
Bocs a hosszért.