Bied, Zahra !
Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a bíztatást, a jó tanácsokat !
Most aztán nagyon kitaláltam, hogy a vacsorákat gyümölcsre fogom korlátozni, ez is valami kezdetnek. Igen, erre én is gondoltam, hogy ez a bolond időjárás terhel meg ennyire, de egy papíron egészséges fiatalembert, hogy a francba viselhet meg ennyire az időjárás változás. Tény, hogy egy hete majd' ősz volt, most meg dög meleg van, holnap megint jön lehűlés. Meteopata lettem ? Régen nem is foglalkoztam ilyesmivel.
Ez jó volt, hogy gyalog menjek melóba meg vissza ! Cirka 1,5 perces sétára lakom a munkahelyemtől, úgyhogy ez megvan. :D Persze ezt nem írtam, úgyhogy a tanácsot értékelem !
A meló ? Nem, nem bújok a meló mögé, meg bele sem, viszont amit csinálok ( bűnüldözés lassan 10 éve ) non - stop egész embert kíván, kívánna, igyekszem megfelelni, mert ráadásul még szeretem is, csak amikor ilyen gatya passzban vagyok, akkor teherré válik. Most is ügyeletes vagyok, reggel 06:45 - kor ébresztettek és jöhetett a séta a melóhelyre. :D Szerencsére rövid meló volt, azóta csend van. :)
Dokit illetően... Fél éve, mikor mindenféle szívpanaszokkal ( ami mint kiderült, persze, hogy pszichés alapú volt ), alvászavarral parkolópályára álltam, akkor kivizsgáltak rendesen, többször EKG, labor, szívultrahang, minden penge volt, a vércukor meg a májfunkció ( hozzáteszem, csak sört iszok, napi mondjuk kettőt, rövidet gyakorlatilag nem ) volt a doki szerint jelzésértékű, azaz egy picit több-rosszabb a kelleténél. Meg is nyugodtam, és remélem, hogy most is a körülmények szerencsétlen összjátéka okozza ezt az egészet, úgy mint időjárás-eltunyultság-túlsúly együttesen.
Említettétek az anyagcserét. Olvastam a neten egy doki cikkét, ami a bagózás egyetlen pozitívumaként említi az anyagcsere gyorsítását - javítását. Régóta játszom a gondolattal, hogy rá kéne pippantani, na nem úgy kajakra visszaszokni, hanem csak úgy lájtosan. Ettől nem parázok, mert a leszokás nálam annyiból állt, hogy nem gyújtottam rá és kész, semmi nyűglődés. Jó, az kellett hozzá, hogy rosszul legyek meló közben, de nem a cigi miatt volt, hanem mert nem volt időnk ( nem hagytunk rá, mi barmok vagy én barom ) enni, és estefelé az üdítő-cigi páros már nem volt elég, aztán gondolom a vércukorszintem felborult úgy ahogy kell. De ha már szarul voltam, nem gyújottam rá, mert nem kelllett. Ennyi volt. Most viszont kacérkodom a gondolattal. Hozzáteszem azt is, míg bagóztam, soha nem voltam beteg, amióta viszont nem szívom, sznite két-három havonta van valami náthás- légúti nyavajám. Hmm...
Szóval egy szó mint száz, fogynom mindeképpen kell, a BMI - m vagy mi, 30.5, ami sok sok sok... A célom, hogy lemenjek 90 kg. - ra a mostani 105 - ről.
Köszönöm a hozzámszólásokat !
Üdv. Toli. :))