twist Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1071

Te félreértettél engem!

Nem a vállalkozók nyúlják le a gazdaságot és nem az államapparátus hanem a  POLITIKUSOK! Politikusok MINDEN SZINTEN !

Van 3200 önkormányzatunk átlagosan 10 képviselővel!

Megyi önkormányzatok,  átlagosan 100 képviselővel!

Országgyűlés 387 képviselővel!

Ezeket mind mi tartjuk el!

Munkájukról képet kapsz, ha megnézel a Tv.-ben egy Ogy.-i közvetítést!

Helyi szinten kiszervezik pl. az iskolák étkeztetését, hát " véletlenül " éppen egy politikus pereputtya nyeri a pályázatot.  Önkori fizet, ugyanannyit ( ha nem többet ) mint amennyibe eddig került neki a konyhák fenntartása. Gyerekek attól kezdve  nem hogy sz...r, de  ehetetlen műkaját kapnak.

Konyha dolgozóit szélnek eresztik,csináltak 70  munkanélkülit. 

KI JÁRT JÓL ?    

De ez működik MINDEN  szinten!

Eddig a privatizációból éltek jól, de  állami vagyon elfogyott.

MOST MINKET LOPNAK MEG A GYEREKEINKEN, AZ ANYÁNKON, NAGYANYÁNKON    KERESZTÜL, VAGY KÖZVETLENÜL.

Országos szinten nagyobb visszhangja van, de mindenki be tudna számolni   a saját helyi szintjéről is. 

Aki a rendszerváltozásra szavazott, az számolt az állami tulajdon lebontásával, a privatizációval.

Mit gondolsz, most miért ordibálnak  ugyanazok ellene?

Mert közvetlenül látják, hogy mi történik!

Miközben most az EGÉSZSÉGÜNKET akarják prvatizálni  elmondják,  hogy TÚLFOGYASZTUNK és nyúljunk ISMÉT a zsebünkbe! ( Eközben miniszterelnökünk blogjában arról mesél, hogy Klára meg Ő mikor kedvelte meg a vörös kaviárt)          

Nem tudom Te hány éves vagy, én éppen 50.

Eddig folymatosan azt hallottam, hogy majd az unokámnak jobb lesz, majd a gyerekemnek jobb lesz!   Régen azzal hülyítették a jónépet, hogy majd a Paradicsomban jobb lesz!

Ez egy legitimációs duma, amely a távoli jövöbe  helyezi a nyereséget a NÉPNEK, miközben  az adott politika elit kanalazza  a  kaviárt.

De ennyire pofátlanul engem még nem hülyítettek! 

Nem vagyok irigy, és a megszorítások nem érintenek húsbavágóan!

Ma egy részletet hallottam a Köztársasági Elnök nyilatkozatából. Azt hiszem ott van a lényeg! Válságban van a politika, a politikus hitele.  

Ezt nem egyszerűsíteném le a választási  ígéretekre!     

Előzmény: advocatusdiaboli (1013)