kollina Creative Commons License 2006.08.18 0 0 510
Én kétszer voltam terhes, az első terhességnél 7,1 lett a cukros lötty utáni eredmény. 180 gr-os ch diétára fogtak és még inzulint is kellett adni. A diéta nem lesz rossz hatással a babára. Ő elveszi az anyából azt, amire szüksége van. Max a párod nem fog sokat hízni, ami nem nagy hátrány. Viszont ha egészségesen, kiegyensúlyozottan étkezik, akkor ez nem lesz probléma. A diétának köszönhetően a szülés után rövidesen annyi voltam, mint terhesség előtt.

Nem értem miért nem azt csinálták meg nektek, amit a doki előírt. Állítólag a tej+zsemle nem is olyan hatékony. Azért használják a legtöbb helyen a 75 gr-os szőlőcukor oldatot, mert ez szívódik fel leggyorsabban és ez emeli meg legjobban a vércukrot.

A SOTE I-en is szőlőcukrost néznek. Lehet bele egy kis citromlét rakni, ettől olyan mint egy túl édes limonádé, és talán könnyebben lecsúszik.

Diétázni még mindig jobb, mint egy beteg babát nevelni, vagy ne adj Isten rosszabb történjen vele. Nem ijesztegetni akarlak, csak tényleg lehet a babának komoly baja is a magas vércukorszinttől. És az anyukának is!

A diéta számomra is nehéz volt az első két hétben, aztán szépen belejöttem. Még a csoki is belefért. Igaz a diétás, de a Milkának nagyon finom ez a csokija is. ;)) És ez a diéta nem jelentett mást, mint az egészséges étkezést. Elhagyva a répacukrot, fehét lisztből készült kenyeret, péksütit, sok-sok zöldség, gyümölcs (bár voltak tiltottak, pl. szilva, szőlő, banán, aszalt gyümölcs, stb.) nyersen és párolva, kevés krumpli, kevés rizs, kevés tészta. Teljes kiőrlésű kenyér, tészta mehetetett, számolva a ch-t. Nekem azt mondták, ha éhes vagyok, egyek meg akár egy egész grillcsirkét is. Azért a zsírral vigyázni kellett. A tejet reggelire nem javasolták, mert hírtelen emel vércukrot. Kefír, joghúrt mehetett, tej este. Stb., stb.

A diabetológus pontosan megmondja majd, hogy mikor mennyi ch-ra osszátok el a 170 gr-t, meg mit lehet, és mit nem lehet enni. Engem a SOTE-n egyből küldtek diabetológushoz ez ügyben.

A HgA1c-t érdemes megnézetnetek.

Én is beijedtem, hogy lehet, hogy már a terhesség előtt is magas volt a vércukrom, de mivel minden uh normális értékeket mutatott a babával, annyira nem aggódtam

A mozgás jót tesz a vércukorszintnek is!! A párod sétáljon sokat, vagy amit enged neki a doki.

Második terhességemnél elő sem jött (lehet, köszönhető a sok bringázásnak ;), amit a két terhesség közé sikerült produkáni), most még diátázni sem kellett. Nem feltétlen jön az elő újra.

Ha van időd, próbálj itt visszaolvasgatni, mert korábban írtunk határértékeket, meg remélem a kérdéseidre is megtalálod a választ.
Előzmény: nazabiker (497)