Hát, a paranoia az paranoia....
off:
a., Senkiben nem hiszek. Magam vagyok az örök szkepticizmus.
b., Kőkemény konzervatív vagyok. Életemben nem szavaztam balra, és soha nem is fogok. A jelenlegi koalíciót meg hihetetlenül bénának tartom.
on:
Viszont van némi realitásérzékem, és kevéske tényismeretem a gazdaságról. Legalább sejtem, mit lehet, mit nem, mi számít, mi nem, és veled ellentétben azt is képes vagyok megemészteni, hogy márpedig ez a kormány a pillanatnyilag legitim, és azzal kell gazdálkodni ami van.
A gazdasági elitünk 95%-a egyáltalán nem politizál (nem jobban, mint én itt), és nincsenek is politikai kapcsolatai. Nekem állami megrendelésem életemben nem volt. Amit Te jellemző és általános jelenségnek tartasz, miszerint a mindenféle önérdekeket megjelenítő "vállalkozók" zajos és néha igencsak irritáló lobbitevékenység keretében körüldöngik a politikát, itt-ott szépen összenőnek vele - nos ez egy picinyke szelete a hazai gazdaságnak, akárhonnan közelítjük, akkor is csak egy egyszámjegyű százaléka. Csak igen jól látható és ezért idegesítő.
A gazdasági és politikai elitet meg azért nem célszerű felakasztani a lámpavasra, mert nincs másik. Egyszerűen nincs másik, a történelem nagyon szépen bizonyítja, hogy egy országban egy adott időben egy darab elit létezik, így nincs mire kicserélni.
A 2002 óta folyó ámokfutásnak meg úgy tűnik, mostanság lesz vége, igaz, nem túl vidám vége, de ez előre látható volt már négy éve is. Most lesz pár szűkös évünk.