Örülök, hogy érdekel a téma ,eddig sajnos nemigen tudtam eszmét cserélni ezügyben senkivel.Én úgy tapasztaltam , hogy az északi fiúk férfiasabbak mondhatnám macsók!! Nem csak a testalkatuk robosztusabb( ált.magasak szélesebb a válluk stb) hanem a természetük is kicsit nyersebb. Főleg a Mandzsu területről érkezettekre igaz. Ők a legszebbek de velük jöttem ki a legnehezebben.
A pekingiek szeretnek szövegelni, ők a legszórakoztatóbbak, velük imádtam bulizni.
Rajtuk kell leginkább számonkérni ha valamit igértek:)-nem szélhámosak inkább csak lezserek;)
Déli srácot csak egyet ismertem - az biztos (már az ismeretségi köréből leszűrve is),hogy simulékony természetűek és sértődősek.(Ttalán az ő természetük a legnőiesebb)
A shanghaji az külön˝"fajta". Ez a város adottságaiból is adódik.Ált. úgy gondolják Kínában , hogy a shanghaji az mind üzletember (mármint az élet minden területén),
hát ez csak részben igaz - és a shanghai férfi a leg családcentrikusabb , és a leg- háziasabb.(ez igaz).Ha a tv-ben kabaréjelenet van és a ,,férjen,, főzőkötény van meg fakanál a kezében - az biztosan shanghai paródia lesz!:D
A férjem is shanghaji és sok kínai nőtől hallottam már, hogy ,,okos,, vagyok, hogy pont onnan választottam.(pedig a fene se tudta!)
Ez az én tapasztalatom ,persze nem szentírás és lehet hogy erős általánosítás is.