Kösz, ezek érdekes infók!
A későbbi beágyazódás azt jelenti, hogy az elméleti szokásos fogamzáshoz képest 10 nappal később ágyazódott be, így van 10 nap lemaradásunk. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az első, elvileg 6 hetesnek minősülő vizsgálaton csak 4 hetesnek, a 8 hetesen meg 6 hetesnek állapította meg a terhességet az orvos, és a kiskönyvben is úgy szerepel a szülés várható időpontja, hogy "október 23+két hét".
Nekünk eddig minden eredmény ennek a kornak megfelelő érték volt. A magzatvíz mennyisége minden vizsgálatkor "átlagos" volt. Az is eszembe jutott, hogy a magas vércukorszintbe belejátszhatott esetleg az is, hogy sík ideg volt a vizsgálatkor a feleségem. Amiatt, hogy a mi dokink cukros vizes terhelést kért, de a rendelőintézetben balhéztak, hogy "mit képzelünk mi" meg "hogy gondoljuk" mert ők a zsemle+tej vizsgálatot végzik (szokásos egészségügyi parasztkodás), emiatt már a vizsgálatra jelentkezéskor kb 140 volt a feleségem pulzusa (a derekán éreztem), én meg olyan lelkiállapotban voltam, hogyha egyet is beszólnak, bemegyek és lerendezem az egész labort. Végül nem kellett, és elvégezték így a vizsgálatot, de gondolhatod...
A vércukorszint-mérőt azért kérdeztem, mert állítólag az ujjbegyből vett vér vizsgálata sokkal pontatlanabb, mint a vénás véré. De otthon nyilván nem lehet vénés vért venni. Ha viszont nagyobb a hibaszázaléka, akkor gondolom alacsonyabb hatérérték a megengedhető, és ahhoz képest kell "jónak" lennie, nem? Azaz terhelésesen 7.8 volt nekünk a határ, akkro gondolom így alacsonyabb (6.5?)