zividivi Creative Commons License 2006.08.17 0 0 959
Paradigmaváltás majd akkor lesz, ha nem a hatalom diktálja a népneknek, hogy mi történjék velük, hanem a népek küldik el a francba a mai állapotokat hatalmi erővel fenntartó politikusokat meg politikát, és visszaállítják a természetes trendet. Na, abban várhatóan lesz egy szép nagy ugrás.

Én egyáltalában nem a "full-size" demokráciáról beszéltem, hanem a társadalmi evolúció trendjében kimutatható demokratizálódási folyamatról. Az meg nem népszavazással alakulgat, hanem szokásváltozásokból.

A politikusok cca. 100 éve semmiféle társadalomnak nem "hű letükröződései". Ellenkezőleg! Lassan olimposzi magasságokba távolodnak minden társadalomtól. Lassan fogalmuk sem lesz arról, hogy az alattvalóik nem robotgépek, amiket egy gombnyomással is lehet irányítani.

Egyik "kedvenc" olvasmányom tőle. Onnan tudom, bajba van az ürge saját elméletével, de nagyon. Mert valóban kénytelen észrevenni, hogy nem tetszik az előírt történelem alakulása a tömegeknek, de ahelyett, hogy saját "elméletét" venné górcső alá, elképzeléseihez mereven ragaszkodik, és a folyamat kiszemelt főszereplőinek teljesítményével igyekszik a bukott darabját mentegetni. Olyan az egész, mintha Marx reinkarnálódott volna a történelemben. Persze Marx is bölcsebb volt a természetnél, csakhát Lenin, meg Sztalin elrontotta művét ugyebár.

Nem az SZDSZ-nek vagy a Regnum "liberalum"-nak kell megköszönnöm, hogy megszólalhatok. Mert az Ő "engedélyük" inkább korlátozza a szabad gondolkodást, semmint szárnyakat adna hozzá. Az üres szlogeneket valóban engedik szabadon szárnyalni, de ami azon felűl van, azt ....... Na! Ha olvasod a PoliDilit, tudod miről beszélek. Ez folyik minden szinten, másutt is.
Előzmény: advocatusdiaboli (956)