1. A 12.héten csak crl volt, ami korának megfelelő volt. A 18.héten menstuáció első napja alapján meghatározott korhoz képest nagyobb volt minden mért érték, de a legnagyobb eltérés a BPD-ben és az AC-ben volt, és az átlagos terhességi kort 21 hétben határozták meg. Ez a 10 nappal később ágyazódott be mit jelent? 10 nappal később mint azoknál akiknél a menstuáció első napjához képest számolják?(kb 14-18nappal a ciklus első napja után). Kicsit letérő adatok is lehetnek szignifikánsak:-) De egyértelműen nagyobb értékekek voltak, még a hibaszázalékokat levonva is(pl +-12 nap). És az uh-n vannak ellenörző arányszámok, amik ha bizonyos intervallumba esnek, akkor valószínűleg pontosak a mérések. Ilyen az FL/AC, FL/BPD...
Magas cukornál gyakran sok a magzatvíz, ez is egy figyelmeztető jel szokott lenni.
2, Nekem az orvosom mondta hogy vegyek, és minden héten 1-szer egy napon minden étkezés után mérnem kellett, és ő kontrollálta. Ha jó volt, akkor könnyített a diétán, ha rossz volt, akkor szigorított. És nekem nagy segítség volt kiismerni a saját szervezetem és beállítani magamnak a jó diétát. Persze ez nem laboratóriumi pontosság, de jó mankó.
3,Természetesen szültem 10 nap túlhordással egy nagy 3950gr-os gyereket 2 óra alatt. Bár engem is riogatott a védőnő császárral, de a GDM nem indokolja. Ha 38 hétre szültem volna a gyerek kb 3300 gr lett volna, ami nem is olyan nagy.
Állítólag semmiben nem különbözött a szülésem a nem cukros szülésektől.
Nálam volt flowmetria, folyamatosan nézték a lepény állapotát. Cukrosoknál gyorsabban öregedhet a lepény, de jól karbantartott diétánál ez nem gyakoribb mint másoknál(az orvosom szerint).
Fontos szülés után a gyerek cukorszintjét ellenőrizni 2 óránként, mert hirtelen leeshet a cukorszintjük születés után.