Szia nazabiker,
nekem is terhességi diabéteszem volt, 9.6-os rossz vércukor eredménnyel, az éhgyomri mindig jó volt. Nálam a jel a hirtelen súlygyarapodás volt, 22. hétre már 6 kilót szedtem fel, de ezen kívül mást nem tapasztaltam. És a gyerek a 18. heti ultrahangon már nagy volt, 3 hetet vert rá kortársaira. Persze ebben genetika is szerepet játszhatott. Mindene nagyobb volt mint az átlag, emiatt a szülés várható időpontját az uh 3 héttel korábbi időpontra határozta meg. Az egyenkénti paraméterek nem mérvadóak, ha jók az arányok, akkor mindene egyformán jól fejlődik a babának.
A 170 gr diéta miatt nem érdemes aggódni, én 180 gr-t csináltam, és a diéta idején készített vérképem sokkal jobb lett, mint a korábbi. Minden értékem teljesen tökéletes volt, ami még nem terheseknél sincs gyakran így. Sok sajt, joghurt, zöldség,... és sport.
A vércukorszint akkor károsítja a gyereket, ha tartósan magas, ami kórházanként más érték, nálam étkezés után 1 órával 6,5 volt a határ. De a magas vércukorszint folyamatosan alakult ki a terhesség előrehaladtával, nem kell attól félni, hogy már 28 hete ilyen magas a cukorszintje a feleségednek.
Sok kismamánál forul ez elő, az én ismeretségi körömben kb. 30%-os az arány, nem éreztem magam szerencsétlennek, mert így sokkal jobban odafigyeltem mindenre a terhességem alatt, ez igaz az orvosokra is.
És 41.héten egészséges kislányt szültem.