ribizli! gyümölcsök királynője!
csak példaként mondtam, mert attól hogy más topikokban bizonyos receptek előfordulnak, még lehet egy "tematikus" topikot nyitni (semmi bajom az olasz topikkal,sőt :))))
de ne vedd a szívedre kedves ribizli! inkább írj valami érdekeset ide. ha valaki annyira ért lekvárohoz mint te, akkor ezen topikban is tud hasznosítható infókat adni.
de itt egy fokhagyma/gyöngyhagyma savanyúság:
nagyon macerás a fokhagyma gerezdek pucolása de, megéri. a módszer alkalmazható gyöngyhagymára és kis hagymára is.
meg kell hámozni a hagymát és megpucolni.
egy enyhén ecetes sós felöntő levet készítünk ami nem túl fűszeres.
amikor forrásban van a lé akkor belerakjuk a hagymát 1-1,5 percre.
aztán kivesszük. és üvegbe rakjuk.
a levet ráöntjük. és kész.
ui. a mostani bolti tormák iszonyat gyengék. házilag hogyan kell tormakrémet készíteni?