trofimov Creative Commons License 2006.08.17 0 0 4

ribizli! gyümölcsök királynője!

csak példaként mondtam, mert attól hogy más topikokban bizonyos receptek előfordulnak, még lehet egy "tematikus" topikot nyitni (semmi bajom az olasz topikkal,sőt :))))

 

de ne vedd a szívedre kedves ribizli! inkább írj valami érdekeset ide. ha valaki annyira ért lekvárohoz mint te, akkor ezen topikban is tud hasznosítható infókat adni.

 

de itt egy fokhagyma/gyöngyhagyma savanyúság:

 

nagyon macerás a fokhagyma gerezdek pucolása de, megéri. a módszer alkalmazható gyöngyhagymára és kis hagymára is.

 

meg kell hámozni a hagymát és megpucolni.

egy enyhén ecetes sós felöntő levet készítünk ami nem túl fűszeres.

amikor forrásban van a lé akkor belerakjuk a hagymát 1-1,5 percre.

aztán kivesszük. és üvegbe rakjuk.

a levet ráöntjük. és kész.

 

 

ui. a mostani bolti tormák iszonyat gyengék. házilag hogyan kell tormakrémet készíteni?