sztem ennél vannak feleslegesebb topikok is. de ha nem tetszik nem kell látogatni.
a tippeket köszi, majd szétnézek ott is. (gondolom a többi topikban is vannak olasz receptek, de az olasz kajás topik megnyitásánál nem járt a szád pl.)
alant egy vöröskáposzta savanyúság készítési mód:
- a káposztát le kell gyalulni, majd alaposan besózni. tényleg alaposan.
lehetőleg valami nagy tálba kell tenni, és olyan helyen amit könnyű takarítani, mert sok kék-lila foltot tud hagyni egy morzsányi káposzta is.
- hagyni kell kb két órá állni a sóban.
közben el lehet készíteni a felöntőlevet:
- az ecet víz arány itt ízléstől függ, 3 liter vízhez kb 4 kanál cukor és két kanál só szükséges, a fűszereket (mustármag, bors, kömény, babérlevél, erőspaprika stb.) a felötőlével együtt kell megfőzni.
- a felöntőlevet hagyni kell kihűlni! mert ha forrón öntenénk rá akkor a káposzta nem marad ropogós.
- a káposztát üvegbe töltjük, de előtte a felöntőléből ki kell halászni a fűszereket és az üveg aljára tenni.
aztán rá a lé. én szalicillel szoktam tartósítani, egy késhegynyi a tetejére.
szerintem kibírja tartósító nélkül, bár úgy még nem próbáltam.
kb két hét múlva már fogyasztható.