Törölt nick Creative Commons License 2006.08.16 0 0 934

A magam idejében nagy HiFi buzi voltam, saját kezűleg építettem az első erősítőimet

Mindig irigykedtem az olyan emberekre, akik "építenek" ezt-azt maguknak, főleg az érdeklődési körömben. Valamilyen különleges világ ez a számomra, érdekel, leköt, fanatizál, de építeni ...?

Most küzdök egy házimozi erősítővel, de rájöttem, hogy már nem olyan fontos a dolog, tán' nem is érdekel annyira. Öregszem ?? :))) De ez már az én kis problémám :)).

de ezzel együtt tartom, amit leírtam: az utolsó szériák nem voltak korszerűtlenek, de a gyártási kultúra és műszaki háttér nem tette lehetővé a gazdaságos előállításukat.

Ebben bizonyára igazad van.

De az Orion torony félelmetes volt, kinézetre és tudásra egyaránt, főleg mivel az akkori fogyasztó nem találkozott hasonlóval, csak pl. a Quelle katalógusban, a féltve dugdosott, kölcsönadott kétéves példányokban :)).

Tojtam én arra, mi a gazdaságos előállítású és kevésbé nyereséges. Csak birtokolni szerettem volna. Akárcsak az Akai GX 4000-et. Az álom. Akkor.

De ez már tényleg egy másik történet :)).

ui. Érdekes, régen bogyózok már egy dolgon, volt nekünk egyszer egy kiemelkedő motortípusunk, a Pannónia. Jó paraméterekkel rendelkező motor volt, szinte elnyűhetetlen, a P-21 valami bivalyerős gépezet volt, némi fejlesztéssel világelsők lehettünk volna.

Felszámolták bőven a rendszerváltás előtt. A franc sem érti. Állítólag eladták. Kár érte.

Lehetett volna belőle valami.

Csak eszembe jutott.

Előzmény: advocatusdiaboli (921)