advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.08.16 0 0 921

Nos, nekem bizony máig van (Videoton, de volt Orion is, a Videoton tuner és az AKAI HX2 máig "él" nálam :)) ). A magam idejében nagy HiFi buzi voltam, saját kezűleg építettem az első erősítőimet, de ezzel együtt tartom, amit leírtam: az utolsó szériák nem voltak korszerűtlenek, de a gyártási kultúra és műszaki háttér nem tette lehetővé a gazdaságos előállításukat. Pestiesen szólva egy sokkal jobb Sony, Pioneer, NAD erősítő sem került többe, mint a Videoton. A televíziógyártás dettó, ezek a rendszerváltás azonnali áldozatai lettek.

Sajnos sok tekintetben egy elve vert pozícióból csatlakoztunk a nyugathoz, és indítottuk be a magunk kis piacgazdaságát, ez pedig elkerülhetetlenül súlyos csalódásokkal is járt. De bárhogy is gondolkodom rajta: ezek nem voltak menthetők. A németek sem tudták megmenteni otthini gyártásban-fejlesztésben a Grundigot, a Telefunkent, az ITT-t, a Graetz-et, a Blaupunktot (no jó, autórádió még van, csak kivétel nélkül made in China), sőt, a legtöbb esetben magát a nevet sem.

De ez már egy másik történet.

Előzmény: Törölt nick (919)