Én úgy tudom, azért nem fogják lebben a körben egálissá tenni a 3. születendő gyerek nemébe történő művi beavatkozást, mert az előzetes felmérések szerint nem születne általa több gyerek. A mindenkori kormányzatnak ezzel nyilván egyetlen célja lehet, a szaporulat növelése. A kérdés meg az, hogy ha beleinjektálnak ebbe az egészbe egy halom pénzt, az valójában növeli -e a születendő gyerek számot.
Végeztek felmérést fókuszcsoport körében (nyilván 2+ gyerekes családok, akik elvben nem utasítják el a további gyerekvállalást), és ez lett az eredmény.
De amúgy logikus is, hiszen gondolom lett egy adag olyan válaszadás, hogy van már 2 ilyen nemű gyerekünk, és ha a 3. is ilyen nemű lesz, akkor vállalunk negyediket is mert vágyunk egy amolyan neműre (szerintem sincs amúgy semmi baj azzal, ha valaki 2 után nem "csak" egészséges gyereket szeretne, de van preferenciája). Szóval hogy a lehetőség bevezetésének/legalizálásának nem lenne annyi addicionális gyerek a hozadéka azok által akik csak akkor vállalnák be a 3. gyereket, ha biztosan amolyan nemű lenne, mint ahányan azért nem vállalnának negyediket, mert már a harmadikra "bejönne" a másik nemű bébi.
Nem állítom, hogy ez kőbe vésett és csak így, de ez tutira szempont.