"Mivel a számítógépes példa egy hasonlat, a számítógépnek az ember felel meg. De ha a számítógép az ember, akkor a monitor előtt ülő személynek mi felel meg?"
Ha valamely, feltételezhetően okos gondolatodat valakivel közölni akarod, akkor a gondolat konvertálására, átalakítására van szükség, mert a partnered nem lát az agyadba. Leghatásosabb konvertálási forma, az írásban való rögzítés, mert nem értés esetén többször el lehet olvasni. Különben is információk ca. 85%-ban a látáson keresztül kerül agyunkba.
Másik a beszéd, ha az illető azonos nyelvet ért. A harmadik és a legtökéletlenebb a jelekkel, gesztikulálással stb. való kommunikáció. Mivel beragadtál a számítógépnél, az azt megelőző dolgokra megyek vissza.
A szenzációs gondolatodat nem mondod el senkinek, hanem beírod a számítógép memóriájába és onnan útnak indítod a világhálózaton.
Onnan megkapom pl.én és a monitorról leolvashatom, ezáltal az én pici agyam azzal a gondolattal gazdagabb lesz, mert tárolja.
Innentől kezdve vedd hozzá a 759-ben írtakat.
Ismétlés a tudás anyja:
A gondolatodat, az anyagot átülteted, áttranszformálod egy számítógépbe, ahol szintén anyag (marad). Én, vagy valaki ezt az anyagot átveszi az érzékszervein keresztül és hasonló anyaggá transzformálja saját agyába.
Nem értem a problémádat!