Fireboy
2006.08.15
|
|
0 0
1738
|
Szia!
A szervízkönyv 10W 50-es olajat ír hozzá. Nemrégiben nagy eszmecsere folyt itt a fórumon erről az olaj témáról, mit éri meg beletenni, mit felesleges stb. Én nem variálok, beleteszem azt, ami elő van írva. Eddig Castrol RS 4T- t, most egy hete pedig Repsol 4T Racing-et. A Castrolt külföldről hozattam mindig ismerőssel, most a dráguló euro miatt lemondtam róla, megvettem az olcsóbb Repsolt. Sajnos pár nappal később volt lehetőségem kiugrani egy haverommal a bécsi Louis-ba, ahol elkerekedett szemmel láttam, hogy a 4 literes Castrol le volt árazva 33 eurora... 9-10 000 FT. Van ilyen.
Valahol olvastam egy átfogó cikket az olajokról, vagy a neten, vagy a Motor Revüben. Abban olvastam, hogy az ásványi olajoknak jobb a kenőképességük, a szintetikusaknak pedig a hőtűrő képességük. Ezért lehet az, hogy bizonyos résszintetikus olajok sokoldalúbbak, jobbak - ez nem pontos megfogalmazás - mint egyes fullszintetikus olajok. Természetesen ez függ a motortípustól, hogy melyikbe milyen olaj a legmegfelelőbb. Én nem akartam felülbírálni a gyárilag ajánlott értékű olajat, ezért ezt használom. Ennyit tudtam neked segíteni, a további hozzászólásokat én is kíváncsian várom, hátha olvasunk valami újdonságot... Szia!
Gyusz
|
Előzmény: HolAMotor (1737)
|
|