HolAMotor Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1712

Hallo everi!

.

Ugy volt, hogy elmegyunk paran ausztriaba kanyarogni meg a nyaron, szabikat kivettuk, aztan a mult heti esos idojaras es az elorejelzesek miatt sajnos le kellett fujni a Grosglockner-turat.

.

Node. Szerencses helyzetben vagyok, apam az osztrak hatarnal lakik, igy megis ugy dontottunk asszonnyal, hogy megprobalunk csutortok reggel elindulni, aztan ha nagyon rossz az ido, egyszeruen visszafordulunk es ket ora alatt akarhonnan fedett helyen, melegben sajnalkozhatunk, hogy ez nem jott ossze...

Hat nem volt vegig jo ido, de legalabb nem kellett felvennem az esoruhat, en mar ennek is orultem... :-))

.

Pontosabban amikor fel kellett volna, akkor inkabb nem alltunk meg, a tanktaska csak par cseppet kapott (abban van a PDA-GPS), a tobbi nem erdekelt igazan, megszaradtunk amint elallt az eso.

Elso este kicsit keson ertunk a kempingbe, besotetedett mire felvertuk a satrat. Valami to mellett voltunk stajerorszagban, reggel lattuk csak mennyire gyonyoru a kornyek.

.

Masnap volt kis csalodas, mert meg akartunk nezni egy gleccsertavat, de le volt zarva az ut, amit a GPS jelzett az csak valami erdogazdalkodasi vagy maganut volt, a felvonot pedig leallitottak otkor, es mi negy otvenkor akartunk felmenni. 1450 meterrol kenytelenek voltunk visszafordulni. Este meg idoben ertunk a kempingbe, a masodik jagermeister utan mar nem is volt annyira hideg. 1300 meteren volt a kemping, feloltozve bujtunk a halozsakokba... :-))

Szombat reggel esore ebredtunk, ket oraval kesobb mar csak szemerkelt, tankolas utan felengedtek a grosglocknerhez, de szoltak, hogy ovatosan jojjunk ki az alagutbol, lehet hogy ho van. A gleccserhez legyalogoltunk, feljonni mar kemenyebb volt, fel otkor indultunk tovabb az edelweisspitzehez, szaraz uton de hidegben. 10 kilometerrel es parszaz meterrel feljebb kod volt, eso, aztan hoeses es mindenhol friss ho volt az ut mellett. A kilatonal senki nem volt rajtunk kivul, csak az ot centi ho. :-) Visszafele meg felboritottuk a GS-t (nem arra dolt az aszfalt amerre szamitottam amikor megalltunk fenykepezni), bukfenceztunk a lejton vagy harmat, de azonnal megallt egy auto, semmi perc alatt felallitottuk a gepet, mehettunk tovabb. Vissza a grosglockner fele kilatohoz, ott aranylag jo ido volt, de mire megvacsoraztunk (olcsobb volt mint barhol mashol, eroleves-cordonbleu combo salataval sultkrumplival), mire befejeztuk elkezdett esni a ho. 100km-t mentunk aznap, de rohadt faraszto volt.

.

Vasarnap reggel szikrazo napsutes, satorelpakolas, hazazindulas, termeszetesen a hegyen keresztul. Eg es fold a kulonbseg a jo es a rosszido kozott. Hihetetlen csucsok, szaraz aszfalt, labtartokarcolas es dontogetes, es sajnos regeteg ember. Besoztak az utat mert reggelre lefagyott, igy az egyik kanyar utan tele volt kecskekkel az ut, nyalogattak a sot.. :-)

Fel kettokor indultunk hazafele az Edelweisspitzerol, autopalya arrafele nincs, ugyhogy 700km-t gyujtogettunk ossze estere, kb 80km palyaszakasszal. Ejfel utan ket perccel erkeztunk a kapu ele, magyarorszagon mar csak ott tartottam be a sebessegkorlatozasokat, ahol mindig van rendor.

.

Gyonyoru volt, es felejthetetlen elmeny augusztusban ez az idojaras. (Azert nem bantam, hogy vasarnap vissza tudtunk menni szikrazo napsutesben is.)

.

A ket satorbol keszitett kep a kedvencem... :-)

.

Udv,

.

-GPisti