vámmentes Creative Commons License 2006.08.13 0 0 2063

1. Itt most is több dolgot látok problémának.

a., Egyetértesz Velem ismét több dologban, de egyszerűen nem veszed észre.

b., Megkerülöd az igei példák tartalmát.

c., Nem értesz engem.

d., Te "színezed ki" Jézus meg mások szavait, s nem azok Jézusét.

e.,

Ezeket a módszereidet, felületességedet megelégeltem.

2. Azt mondtad a 1560-ban, hogy "szellemet nem lehet lehellni". Erre írtam két példát a bibliából, egyet Ezékieltől, egyet pedig magától Jézustól. Erre Te ahelyett, hogy azt mondanád, hogy

"bocs, tévedtem, igazad van, a biblia ezt valóban lehetségesnek mondja" -

inkább elkezdesz más bibliai szellem-átadási módozatokat (pl. kézrátétel) felemlegetni teljesen feleslegesen, hiszen nem azokról van szó, hanem az eredeti állításod igaz, vagy nem igaz voltáról!

Ez nem korrekt magatartás, hiszen nem a kézrátételről volt szó, hanem a szellem lehellés által való átadásáról. Az pedig lehetséges a biblia és maga Jézus szerint, s ezt kellene elismerned, s nem terelni a témát másfelé a sima elismerés helyett!!!

Ez nem korrekt, s ebből az inkorrektségedből is elegem lett, mert csak vitaképtelenné vált emberek sajátja ez, akkor, amikor egyenesen ki kellene jelenteniük, hogy bizony - tévedtek!

3. Nem én "írattam elő ilyen szertartásszerűre" a vízkeresztséget, hanem Isten, s a küldötte, Jézus. Emiatt azt is megkeresztelték utólag víztől is az apostolok, akiknek előszörre máris Szent Szellem keresztséget sikerült venniük (Kornélius házanépe). Amiatt tették ezt, mert Jézus azt mondta Nekik, hogy szükséges nékik víztől és szellemtől újjászületniük, s így keresztelniük később minden népeket.

Te azonban ebből "minden napos vízkeresztség a fürdőszobában" szintű viccet csinálsz, ahelyett, hogy elismernéd, hogy Jézus valóban a víztől (és szellemtől) való újjszületést szükségesnek tartotta mindvégig a szolgálata során (hiszen Ő is keresztelt vízzel a tanítványai révén végig! Ján. 4,2.), és utána is a követőin, tanítványain keresztül.

Ez ismét a lényeg megkerülése, ismét a másik véleményének semmibevétele. Ez sem korrekt magatartás, nem ezt érdemlik a Neked írt érdemi vélemények, hanem valóban érdemi választ. Ebben az esetben ez ismét a tárgyi tévedésed elismerését jelentette volna, amire Te láthatóan képtelennek bizonyultál!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Én néhány napja már megírtam, hogy elköszönök a topikodtól, azaz meghagylak másoknak. Ezt most meg is teszem, de ezekre a tanulságokra figyelmeztetni fogok majd később még egy-két embert (mint álomhajóst és malachy-t tettem korábban), ha érdemben próbálnak majd Neked írni - szintén esetleg az értetlenséged falaiba ütközve. Amely már legendássá érett itt a fórumon...

Viszhall!

vm 

Előzmény: takarito (2049)