Jézus tanításai nem nehezen érthetőek. Pál levelei pedig azért nehezen érthető, mert tévedéseit muszáj hit által igaznak venni, és ez mindenkinek az igazságérzékének az elfojtásával kell együttjárjon. Csak akkor válik ugyanis elfogadhatóvá, ha az ember feladja az igazság utáni törekvést, és megelégszik a tévedéseinek az igazként való elhívésével.
Én pedig nem nem értem Pál tanításait, mert szerintem világosan megfogalmaztam neked a lényegét a gondolatainak,hanem elutasítom. A kettő nem ugyanaz.
Mire várna például akkor az ember, ha rájön, hogy az tévedés, hogy a Kálvin téri metró megállóban befut a Balatoni vonat. Ácsorogjon, hátha mégis befut?
Sajnos olyanok (tömegek) bizonyítják, hogy a teljes Biblia igaz, akik mind vagy kihasználói a hitnek, vagy nem ismerői (felületes ismerői) a bibliának. Éppen ezért nem idő előtt ítélem meg a tévedéseit, hanem túl későn, mert évezredek óta csak éretlen gyümölcsök találhatóak a kereszténység kertjében.
Fel nem merült benned az a gondolat, hogy aki Pál tévedéseit körömszakadtáig védve Isteni kyilatkoztatásként hirdeti, az éppen Isten ellen harcolónak találtatik?
Mégha tévedésből is csinálja, mert nem tud különbséget tenni Jézus tanítása és Pál tanítása között.