Törölt nick Creative Commons License 2006.08.12 0 0 29

Szia...

...kiegészítenélek pár gondolatodban: szerintem a számítógépes párhuzamod - bár érthető, miért vetetted fel - törvényszerűen nem lehet túl szerencsés, lévén - érdemben és valósághűen - összehasonlíthatlan a két rendszer úgy keletkezését, mint bonyolultságát tekintve... nem lehet jó már csak azért sem, hogy egy példát hozzak, hogy míg a gének által meghatározott dolgaink végigkisérik életünket, addig a boot folyamat bekapcsolásonként egyszeri esemény, s egy dinamikus döntéstől függően lehet ugyanazon gép működésében egyszer windóz vagy linux vagy más valami, azaz pl. ló vagy ember... ugyanez a helyzet a ROM-mal: régebben használták egyes egyszerűbb rendszerek, lévén így lett kitalálva, ma viszont egy Linux vagy egy XP már rá sem hederít annak tartalmára: elvult a ROM-ok tartalma, nem is lenne képes kezelni azokat fejlettebb eszközöket, amik ma már léteznek...

Pontosítanék az én szemszögemből a félelemmel kapcsolatban: szerintem a félelem nagyon is tanult dolgo IS, nem csak öröklött viselkedésmód/hozzáállás. Gondolj arra, hogy a forróságot nem ismerő gyermek megtanulja, hogy a kályhával vigyázni kell. Úgy korrektebb ez a gondolatsorod, hogy az óvatos magatartás, a veszélyek lehetőségének felismerése az öröklött, génekben hordozott képessége az élőknek.

Nem értek egyet Veled azonban ebben a gondolatodban:

...elképzelése sem volt (van) a halálról, azt nem tapasztalhatta, nem érhette (érheti) fel "ésszel"!

Az ember egyedi fejlődése során szvsz pontosan felfogja, megérti, hogy valami "gond" van azokkal, akik egy idő után nem vesznek levegőt ilyen-olyan okból fakadóan, s pontosan az ilyen állapotba való jutástól való felismert/megtanult és nem ösztönös félelme az, ami indikálja akár a misztikumokkal való "védekezést" is...

Előzmény: sz33 (24)