Dolgorsulren Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1966

Szoval Asashoryut tisztelem a legjobban , es drukkolok neki , hogy legyen meg az , amit 2006 januarjaban kijelentett , miutan az azelotti evben megnyerte a 6 tornat , megpedig hogy meg akarja donteni Taiho 32 tornagyozelmes rekordjat, mert egy ilyen versenyzo megerdemli!

Nem tudom , mennyire tekintheto eselyesnek , bar az utolso 23 tornabol 17et megnyert...Ebben az evben meg egy tornat josolok neki a hatralevo kettobol...A jovo evet nem tudni meg...

Na a tobbiejrol:

sztem az elso a jelenlegi mezonybol , akinek vissza kellene vonulnia , sot mar vissza kellett volna 2005 kozepe tajan , az Kaio...

Hatalmas alakja a sportnak o is , de mostmar ez tenyleg nem az o vilaga...Mindazonaltal most is 8-7 , meg 9-6 okkal vegez altalaban , vagy visszalep a tornatol

De ugye most volt mar nem tudom hanyadszorra , hogy egy idegszalon tancolt az ozeki rangja , 2006 januarjaban , amikor 5-7tel allt , es utana megverte az akkor tornagyoztes Tochiazumat , a 13-2vel vegzett Hakuhot , majd utana meg egy ozekit.....

Szoval le a kalappal elotte is , de ha meg ket evig versenyezne , akkor is ugyanigy vegezne a tornakon...(9-6)

Ezen kivul en a jelenlegi mezonyben 3 leendo yokozunat tartok eselyesnek...:

Hakuho , Baruto , Kisenosato...

Az elso kettovel altalaban egyet is ertenek velem az emberek , de Kisenosatot sose ertik...Pedig egyszeru a magyarazat...20 eves , es komusubi rangban csinalt most 8-7et...

Akiknek viszont meg SZVSZ  vissza kene vonulniuk iden Kaion kivul , azok:Chiyotaikai(ugyanazert , amiert Kaionak) Tosanoumi , es Kyokutenho...

Es annak , hogy Miyabiyama nem lett ozeki 5 ev utan megint , annak kifejezetten orulok...

Nem erdemli meg...nem becsulte meg 2001ben , egy ev alatt elvesztette , es most 6 ev utan kapott eszbe megint...

Amit a tobbiekrol gondolok:Kotooshuval ugyanaz lesz , mint Miyabiyamabol , Tochiazumanek az idei Hatsu basho volt az utso tgyozelme , Kotomitsuki ennel jobb sose lesz , a tobbi europai (Kokkai , Roho , Hakurozan) alkalmatlanak komolyabb rangra , mint komusubi...

nna

Koszonom a figyelmet , barmit akartok kerdezni tolem , nyugodtan forduljatok hozzam

Udv.