AstraF16v Creative Commons License 2006.08.11 0 0 6

Ennyi pénzért csak használt notebook-ot kapsz. Hibás akksival és/ vagy cd/dvd-vel.

Szóval, amire figyelned kell:

1. Milyen proci van benne? Legjobb, ha valami Centrino-s holmit veszel, azok takarékosak (a maradék akksi-teljesítménnyel), a Celeron-ok használhatatlanul lassúak, a P4-esek rohadt sokat fogyasztanak/melegszenek/hangosak.

2. Mennyi RAM van benne? Szvsz. MA 512Mb a minimum, ami kell, lehet egyébként bővíteni ezt is, de csak két memóriabank van a lapotopokban, tehát ha 256MB RAM van benne, akkor az többnyire 2x128MB , amit kidobhatsz és helyette vehetsz 2x256MB-ot.  Ne feledd, h az olcsó laptopokban a videókártya is a rendszermemóriát használja.

3. Működik-e az akkumulátor? Mennyit bír még? Töltő működik-e? (itt lehet jól alkudni, mert az akksi mindig xar)

4. Vannak-e pixel-hibák a kijelzőn? 1-2 halott pixel még nem a világ vége, de ha egész mezők hibásak a tft-n, az már gond. Érdemes megnézni, hogy ugrál-e a kép, ha a displayt hajtogatod ki-be. Ha ugrál, akkor sérült a kábel.

5. Mekkora HDD van benne? Vannak-e rajta hibás szektorok? Mivel a laptop vinyók eleve lassabbak minden tekintetben az asztalinál, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vinyó van a gépben, főleg, ha kevés a memória és egyfolytában cache- és page file-okat irogat a windows.

6. Milyen szoftvereket adnak hozzá? A lapotopok 99%-hoz jár Windows XP, stb.

7. Mennyire zajos a hűtés? Hülyeségnek tűnik, de pl. az én laptopom annyira hangos, hogy az már zavaró. Sajnos ezt annak idején én nem figyeltem. MEg kell hajtani a vasat valami animációval/játékkal, mert a hűtőventik hőfokszabályozósak, csak akkor pörögnek, ha van terhelés.

8. Működik-e a CD/DVD? Egyáltalán mi van benne? CD-író, DVD-író? . Egy normálsi DVD író 25 ropiba kerül, ugyanúgy cserélhető, mint az asztali gépeknél.

9. Van-e VLAN? Bluetooth? Ethernet? Modem? USB 2, vagy USB 1.1 van benne?

Stb.-stb. Ha ezeken a pontokon végigmész, nagyot nem hibázhatsz. A legjobb, ha viszel magaddal valakit, aki legalább az asztali gépekhez ért.

Előzmény: Dió83 (-)