Szoval 7 eve vagyok szumo rajongo , voltam bent a euro sportben is a Varhegyinel megnezni , hogy megy egy musor..Meg kulon fuzetem is van , amibe irom a versenyzok tornait, sot van egy special sumo konyvem is , amibe le van irva minden , amit tudni lehet rola
Igazsag szint Musashimaru kedveltette meg a szumot velem a aga vicces , lomha stilusaval...
De azt hiszem , hogy nyiltan ki lehet jelenteni , hogy a legjobb versenyzo , messze Asashoryu...!Ezt mar a 2004es ev vegen tudni lehetett , amikor 6bol 5 tornat nyert...(jo , az a szeptemberi 9-6 kicsit meglepett , de a tobbi tornan ellenalhatatlan volt)Es raadasul az elso 35 meccsen nem talalt legyozore...Es akkor jott ugye a 2005os ev , amit nem reszleteznek , mert borsodzik a hatam , ha belegondolok , amit akkor csinalt!!...3 csucsot is megdontott azzal , hogy az utso napon nyert mar nem tudom ki volt az ellenfel , talan Kaio..de ugye az egy evben nyert 84 meccs , mind a 6 torna megnyerese , es ha hozza vesszuk a 2004es Kyushu bashot , akkor zsinorban 7 tornat nyert...!
Remelem , egyet ertetek velem ebben .De nem csak a mostaniak kozul , hanem ha talan nem is a szumo tortenelemben mert nem lattam versenyezni a 60as evekben Taihot (32 yusho), a 70es evekben Kitanoumit (24 yusho), es a 80as evekben Chiyonofujit (31 yusho), , de az biztos m, hogy korunk legjobbja...Akebononal egyertelmuen sokkal jobb , Musashimaru lomhasagat is messze lekorozi , es hat ott van Takanohana , aki teny , hogy palyafutasa soran bezsebelt 22 tornagyozelmet , de mindazonaltal szerintem o tipikus osi lassu szumot jatszott...legalabbis amiket en lattam , marpedig sok tornajat lattam , amit megntert.De teny , hogy o egy zseni volt!
De Asashoryu amit muvel egyszer ketszer , az uj a szumo vilagban , es csak o tudja...
Emlekezzunk csak , amikor 2003 aki bashojan fejmagassagig emelte hokutorikit , majd egyszeruen megalazoan foldhoz vagta...!
Aztan 2004ben ezt 2szer is megcsinalta Kotomitsukival , azota nem lattam tole ezt a technikat..
Nade...
Most ugy latszik , hogy Hakuho szemelyeben ellenfelre talalt...Bar az egymas elleni meccsek meg mindig 7-4 Asashoryu javara , de az utso 4 meccsukbol 3at az ozeki nyert...