bloki Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1196

KI

Hantázol. Az ország áramának majd' felét adó atomerőmű nem szuverén intézmény. Mindenféle értelemben védendő, komoly, veszélyes üzem, állami felügyelet alatt. Saját tűzoltósággal, kommandóval, őrséggel, stb. Közvetlenül ki felelős érte, melyik miniszter? (Mert valamelyik igen, kiváncsi vagyok eltalálod-e.) Szakmai és politikai felügyelete is van az erőműnek. Az előbbi mi látja el? (Bizonyára tudod.) És mi a felelősségi köre? (Talán ezt is.) Talán azt elismered, hogy az az egyszemélyi felelős erőművi igazgató, aki 10 napig nem mer bemenni a munkahelyére a lekozmálás után, mert annyira rinyál a sugárzástól, miközben a "melósokat" licitálósan motiválják a veszélyelhárításra, az az illető nem kifejezetten alkalmas egy másik stratégiai elektromos cég vezetésére, sem szakmailag, sem morálisan. Stb. (Akadékoskodásotok egyébként roppant hasznos.)

Hogy franciák kapták a melót, abban Medgyessynek igencsak volt szerepe. Még Becsületrendet is kapott tűlük, többek között ezért is. 1994-es eseményeket ha lennél szíves elemezgetni, de azt már ne itt tedd! Megadtam a másik rovat elérhetőségét!

BE

Előzmény: Antisystem (1185)