zaimoo Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1141

Még hőkamerája is van minden csoportnak (2-3 millió Ft darabja)

idézek a lánglovagok.hu fórumából:

2005 elején volt egy gyak. Komlón, eg yalagutban. Olyan mesterien befüstöltek füstgyertyákkal, hogy az ember fia az orrát sem látta, nem hogy azt, mi van előtte. Ennél a gyakorlatnál sokan rájöttek, mennyire hasznos egy szerkezet a kamera, mert mig simán ez nelkül semmit nem lehetett látni, a kamerával viszont tökéletesen lehetett látni, ki merre mozog, merre nem kell menni, mert koppan a falon.
Tudom tapasztalatbol, mert elöször olyannal voltam bent párban akinél nem vol, ekkor kopogtunk egymás hátán, mert annyit nem láttunk merre van a másik, és voltam olyannal bent, akinek a szeme a kamerát nézte.
Soval nem buta dolog használni.
Talán csak a parancsnokon, vagy az osztályvezetőn mulik, hogy lehessen máshol is rendszeresen használni?
Vagy taláncsak az illetékest be kellene engedni egy ilyen alagutba előbb simán, aztán a kamerával. Hog ylássa, mennyire hasznos...
...

Nálunk is a Bázis konténerben van a hőkamera.
Próbáltuk már sötétben,füstben,nagyon hasznos eszköz.Lenne...
De mivel a konténer nem vonul tűzesetekhez,így a kamera kihasználtsága gyakorlatilag egyenlő a nullával...

...

Nálunk a BÁZISNAK van egy DRAGER kamerája ,keveset van használva ,pedig jól müködik!

...

Nekem is tudomásom van róla, hogy a csoportoknak van kamerájuk

...

ha jól tudom a Bp.- i csoportoknál van 1-1 db. és a vegyikonténeren is,

Előzmény: Törölt nick (1135)