Darth Plagueis Creative Commons License 2006.08.09 0 0 694
Olyan gyorsan születnek a hozzászólások, hogy képtelen vagyok az egész topicot végigolvasni. Elnézést, ha valamire már válaszoltak.
Először is felháborítónak tartom, hogy kizárták egy napra USABarátot, csak azért, mert szidni merészelte Gyurcsányt. A leépítéseknek igenis köze van a tűzoltóság jelen állapotához és nemcsak ahhoz, hogy most 3 ember meghalt, hanem ahhoz, hogy nincs elég tűzmegelőző (ma mondta Molnár Péter), aki elég gyakran ellenőrizni tudná az ilyen kiemelt és veszélyes helyeket, hogy nincs elég eszköz, pl. az olyan életmentő BodyGuard nevű eszköz, amely elkezd élesen sípolni, hogy a társai rátaláljanak, ha a tűzoltó fél percig nem mozdul. Ezekre ui. szükség lenne és ezt nem ma vetették fel először. De mindettől függetlenül egy komoly tűzeset, ahol tűzoltók halnak meg, politikai esemény, amiért a politikusoknak (itt Lumpen Mónikának) politikai felelőssége van. Nem feltétlenül szakmai, de politikai felelőssége biztos. Szóval nem kéne fikázni a baloldali beállítottságú fórumozóknak, a baloldali adminisztrátor meg szégyellje magát, hogy az ellenzéket ilyen erőszakosan hallgattatja el.
Ami meg Demszky Gábor megjelenését illeti: jól tette, hogy odament és figyelt, hogy nem lesz-e rá szükség. Hogy nyilatkozott, az kvázi szükségszerű volt, hiszen az újságírók megkérdezték, a nyilatkozata meg szükségszerűen politikus volt, hiszen kampány van. Ezt én ocsmánynak, de szükségszerűnek tartom, úgyhogy emiatt szerintem senki ne szidja, de ne is dicsérje. Ez számára egy ingyen megszólalási lehetőség volt, megmutathatta női szavazóinak a férfias sármját, hogy mennyire fontosnak tartja a főváros ügyeit.
Ha pedig már politizálunk: miért emlegetik büntetlenül a balos fórumozók, hogy Orbán a választási kampány elején "puskaporszagot érzett"? Csak nem Orbán puskapora égett a lőtéren? Miért kell újra és újra belerúgni abba, aki már 5 éve nincs hatalmon?! Nem inkább ott kéne keresgélni, ahol a hatalom van? Tudom, hogy Orbán Viktor neve a szocik szemében vörös posztó, tudom, hogy az eleven ördög, de nem érdekel. Azon lehet vitatkozni, hogy a Gyurcsánynak van-e felelőssége az ügyben, de nagyon kérem, Orbán Viktort és Kerényi Imrét hagyjuk ki belőle. A moderátor pedig lépjen fel, ha ennyire off topic és személyeskedő politikai ócsárlásba kezd valaki.
Másodszor én jártam lőtéren, lőttem pisztollyal is, géppisztollyal is (MP5), a falakat ott is gumi borította, plusz gumiabroncsok voltak a falnál feltornyozva, egyik se akart kigyulladni, pedig rendesen lődöztünk bele. Állítólag a BME lőterén nem lett volna szabad katonai fegyverekkel lőni, a Hídvégi szerint nem is volt ilyen, de véleményem szerint ez tök mindegy is. Hacsak nem volt ott nyomjelző, vagy gyújtólövedék, a becsapódási energiától _nem gyulladhatott volna ki_ a gumifal. Máskülönben akit a harctéren találat ér, azt minden esetben el kellene látni égési sebekkel is.
Harmadszor: a tűzoltóknak frisslevegős palackjaik vannak, aminek a kapacitása 40 percre elegendő, erős fizikai megterhelés esetén csak 25 percre. Ezekben a palackokban 300 bar nyomású levegő van, így is elég méretes és nehéz, ennyi fér bele, passz. Régen használtak kisebb méretű oxigénpalackokat, ezek 1 órára is elegendőek voltak, nem véletlenül cserélték le őket, hiszen robbanásveszélyesek voltak.
Még egy rakás baromságot olvastam, amiket meg akartam cáfolni, de már elfelejtettem őket, szerintem a balosok így is alig várják, hogy kezdhessék írni a hozzászólásukat, amiben jól lepocskondiázhatnak, fasisztázhatnak, orbánjugendnek, miépesnek és idiótának nevezhetnek.