ehead Creative Commons License 2006.08.09 0 0 14

No azt én is rendesen hallom, amikor a szomszéd fürdik. Emiatt már panaszt is tettem. Szét is bontották a strangot és behangszigetelték valamivel jobban, de úgy tűnik nem eléggé. Most már nem hallom a normál beszédet szó szerrint, de hangosabb beszédet igen és egyértelműen meg lehet különböztetni, hogy a szomszéd fürdik-é vagy csak zuhanyzik, hogyan verődik a zuhanycső a kád falához és mikor csúszik a kádban a lába. Mi több, a fürdőszobai szellőztetőjénbek zúgása hangosabb hallatszik nálam mint a hűtő. Igaz ez utóbbi beépített. Hát ez gáz.
A BME-n megszakértettem a tervrajzot és azt monták, hogy már szerintük a terv sem jó. Hurrá. De igazából be kellene méretni.
De egyelőre várok, mert a legutóbbi panaszomra június óta még nem kaptam választ.

Repedés az nálam is van bőven. Azaz nincs is olyan falam amin ne lenne. (Van olyan is, ami a ház külső falán is látszik.)
Penész is volt a télen, az ablakoknál. Aztán állandóan nyitva hagytam őket, lekentem penészgátlóval és azóta nincs.
Mondjuk nem hiszem, hogy az lenne a normális, folyamatosan nyitva kellene tartani az ablakot. Meglátjuk mi lesz ezen a télen, mert az idén még rá lehetett fogni, hogy nem száradtak ki a falak.

A bejárati ajtó zárja nálam is nehezen záródik kettőre, igaz mi kicseréltük beköltözés után egy komolyabbra. Én azt gondoltam eddig, hogy talán a zár hibája, de ezek után jobban megnézem majd én is azt az ajtót. Talán nem is a zár hibája.

A másik dolog ami elég kellemetlen, azok a szagok.
Spec. hozzám bejön más konyhájából a szag, mivel ugyanazon kürtőbe vannak bekötve az elszívók. Nem vagyok szakértő, de talán ez sem teljesen normális.

Aztán felfedeztem az első rozsdanyomokat az erkély korlátján.

Az erkélyek alatt, pontosabban a peremeik alatt fel van hólyagosodva a vakolat.

A külön weblapot jó ötletnek tartom.

A tárolónak szerintem sokan örülnének, nekem spec. nincs bicajom, de együttérzek azokkal, akiknek rendszeresen fel kell cipelniük a x. emeletre. (Tényleg befér a liftbe?)

Előzmény: Sargasun (9)