Ez meg egy ujabb bullshit-halom.
Ujsagiroi felrehallasok, felinformaciok tomkelege.
"
A főtitkár kétli, hogy sportlövők gyakoroltak
A Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára kétli, hogy sportlövők gyakorlatoztak volna kedden este a Műegyetem lőterén; Kovács Tibor nem tud arról, hogy műegyetemes sportolónak lenne AK-47-ese. Kovács Tibor elmondása szerint a lőtéren, ahol a baleset történt, 9 milliméteres fegyverekkel lőhettek, ebbe elvben "belefért" a Kalasnyikov használata is. Megjegyezte: valóban van olyan változata a fegyvernek, amely egylövetűre van átalakítva. "Kétlem, hogy valóban Kalasnyikov lett volna, amivel lőttek. Én nem tudom, hogy AK-47 típusú fegyvere lenne műegyetemes sportolónak" - mondta ugyanakkor a főtitkár, aki maga végzi a fővárosban a sportfegyverek minősítését, és nem emlékszik, hogy kértek volna minősítést ilyen fegyverre. Hozzátette: abban sem biztos, hogy valóban sportlövők lettek volna a lőtéren a tűz keletkezésekor.
Arról tudomásunk van, hogy ezen a lőtéren az egyetem vezetése más céget is beengedett a sportegyesület mellé, ők őrző-védő, vagy önvédelmi lövészetet folytatnak, így a sportlövőket kicsit ki is szorították a pincéből. Kétlem, hogy a kései órán éppen sportlövők lettek volna a lőtéren, a gyanúm szerint a másik csoport emberei lehettek, és nekik lehetett ilyen fegyverük - mondta.
Magyarországon 42 ezer embernek van önvédelmi fegyvere, és ők arra vannak kötelezve, hogy évente két lőgyakorlaton vegyenek részt, az ilyen gyakorlatokat pedig a sportkluboknál lehet végrehajtani. A lövészet vezetőjének viszont kötelessége ellenőrizni a fegyver tartási engedélyét, és rögzíteni az adatokat a lőtérnaplóba, s csak ezt követően lehet lőni a lőtéren. A rendőrség ad engedélyt a lőtérre, határozza meg, hogy milyen kaliberű fegyverekkel lehet a lövészetet végrehajtani, és ellenőrzi is a működést. A lövészetvezető és a fegyverkezelők is rendőrségi engedéllyel dolgoznak, vezetik a lőtérnaplót, a szövetség pedig minősíti a lőtereket abból a szempontból, hogy verseny rendezésére alkalmasak-e. Versenyt 25 méteres pályán lehet tartani, a műegyetemi pedig csak 18 méteres, így az verseny megrendezésére nem alkalmas, úgynevezett gyakorló lőtérnek számít. A főtitkár hozzátette: elgondolkodtató, hogy a gumifal felgyulladt, ezt csak nagyobb tűzerejű fegyver, például sorozatlövő okozhatta."