1. A vízkeresztségről írtam János 3,5-7-et írtam elsődlegesen Jézustól, s a saját megkeresztelkedését csak megemlítettem. Erre Te ezt az igét elegánsan kihagyod, holott ott azt mondja Jézus, hogy
"szükséges Néktek újonnan születnetek víztől és szellemtől, különben nem mehettek be Isten országába."
A szükséges azt jelenti, hogy kell. Aki ezt felismeri Jézustól, s nem teszi meg, az nem mehet be Isten országába. Jézus szerint. Ez már több, mint a saját megkeresztelkedésének illendősége, mivel ez szükségszerűség, s kizárási ok Isten országából. Jézusnál amiatt volt csak illendőség, mert a bűntelensége miatt nem volt szükségszerűség, de a bűnös embereknek mindnek szükségszerűség!
Ne kerüld meg Jézus beszédét!
2. Az eredeti görög szöveg nem "meggyűlölendő, elveszejtendő életet", hanem lelket mond az alábbi helyeken:
Máté 10,39., 16.25., Márk 8,35., Luk. 9,24., 14,26., 17,33., János 12,25.
Ebből sajnos Károli csak a Lukács 14,26-ot fordította "léleknek" - helytelenül. Szóval "Lukács nem vetette el a sulykot" e megfogalmazásában - ahogyan Te az eredeti szöveggel szemben döbbenetesen hamisan állítod, hanem Károli fordította rosszul ezt sajnos a többi helyen. Azaz kezdjél légyszíves hozzászokni ahhoz, hogy Jézus az Istenhez való megtérés előtti bűnös lélek megtérés után szükséges meggyűlöléséről, elveszejtéséről beszél mind az előbb általam idézett 7 helyen!
Ez van a biblia eredeti szövegében, csak az a kérdés, hogy elfogadod-e? Ha nem, az sem baj, de azt ne állítsd, hogy nem ez van ott!
Bezony!
vm