mara2 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 3293

Sziasztok!

Csokiimádóknak ajánlom az alábbi muffint, hétvégén csináltam a család nagy örömére :))

Csokikrémes muffin

(igazából cupcake recept, tehát nem sitty-sutty összedobom, és tömörebb is, mint a normál muffin)

100g vaj

100g kristálycukor (én fele-fele arányban nádcukrot és kristálycukrot használtam)

75g liszt

3g sütőpor

2 tojás

25g kakaópor

50g étcsoki

A csokit megolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni. A vajat és a cukrot robotgéppel kihabosítjuk, belekeverjük az olvasztott csokit. A tojásokat egy tálkában felverjük, majd apránként hozzákeverjük robotgéppel a vajas-cukros keverékhez.Ha úgy látjuk ki akar csapódni, akkor tegyünk hozzá egy kis lisztet. Hozzászitáljuk a kakaóporos-sütőporos lisztet és gyorsan elkeverjük.

Papírral kibélelt muffintepsibe kanalazzuk (elég kevésnek tűnik a tésztamennyiség, de nem kell a muffinnak nagynak lennie!) és 200C-on 15-20 percig sütjük.

Csokikrém

90g étcsoki  
125g puha vaj

130g porcukor, átszitálva 
1 tk vaníliakivonat

A csokit megolvasztjuk, hagyjuk kicsit kihűlni. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a csokit, jól elkeverjük. A kihűlt muffinokra adagoljuk és késsel csúcsosra formázzuk vagy habzsákba töltjük és formázzuk (előtte jó egy kicsit hűtőbe tenni, hogy szilárduljon)