Sziasztok!
Csokiimádóknak ajánlom az alábbi muffint, hétvégén csináltam a család nagy örömére :))
![](https://img.index.hu/imgfrm/4/0/6/7/THM_0001834067.jpg)
Csokikrémes muffin
(igazából cupcake recept, tehát nem sitty-sutty összedobom, és tömörebb is, mint a normál muffin)
100g vaj
100g kristálycukor (én fele-fele arányban nádcukrot és kristálycukrot használtam)
75g liszt
3g sütőpor
2 tojás
25g kakaópor
50g étcsoki
A csokit megolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni. A vajat és a cukrot robotgéppel kihabosítjuk, belekeverjük az olvasztott csokit. A tojásokat egy tálkában felverjük, majd apránként hozzákeverjük robotgéppel a vajas-cukros keverékhez.Ha úgy látjuk ki akar csapódni, akkor tegyünk hozzá egy kis lisztet. Hozzászitáljuk a kakaóporos-sütőporos lisztet és gyorsan elkeverjük.
Papírral kibélelt muffintepsibe kanalazzuk (elég kevésnek tűnik a tésztamennyiség, de nem kell a muffinnak nagynak lennie!) és 200C-on 15-20 percig sütjük.
Csokikrém
90g étcsoki
125g puha vaj
130g porcukor, átszitálva
1 tk vaníliakivonat
A csokit megolvasztjuk, hagyjuk kicsit kihűlni. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a csokit, jól elkeverjük. A kihűlt muffinokra adagoljuk és késsel csúcsosra formázzuk vagy habzsákba töltjük és formázzuk (előtte jó egy kicsit hűtőbe tenni, hogy szilárduljon)