Igen,tudom,hogy rengeteg féle guava van,de ez az egyik leggyakoribb változat,aminek mindenki szerint jó íze van,ezért is termesztik sokfelé. Nem voltam még Brazíliában és más egzotikus országban se,így sosem ettem még friss déligyümölcsöt. Az említett guavát Sao Paulóból kaptam egy levelezőtársamtól. A piacon vette.
Postán küldte,dobozban. Elsőbbségi postával adta fel,így kb. 10-12 nap elteltével kaptam meg,tökéletes állapotban. Nem hiszem,hogy látott hűtőt,hisz amint megvette,már küldte is.
Kaptam egyébként maracuját is,ami eléggé ki volt száradva és csak az alján lötyögött egy kis takonyszerű szutty teli maggal,de olyan savas volt,hogy szétmarta a szám.
A tamarind (amit nemcsak Brazíliából,de Mexikóból is kaptam) viszont isteni volt,legalábbis nekem nagyon ízlett. Olyasmi íze van,mint a csipkebogyónak,de annál sokkal erősebb és aromásabb.
Valóban,minden gyümölcs frissen a legjobb. Pl. barack és barack között is óriási különbségek vannak. Némelyik nagyon finom,némelyik pedig kásás és íztelen. Épp tegnap ettem 2 ilyet:(