méregkeverő Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1213

...

"Zavaromban az árusokhoz sodródtam, végignyálaztam néhány holokauszttagadó könyvet, Szálasi arcképével díszített bögrék és MIÉP feliratú bőrnyakkendők közt matattam, míg végül magával sodort a pólófeliratokban rejlő kreativitás. 2006 slágere a rovásírás, állapítottam meg, amelyek mellett még a Warrior Hungary szlogen örvendett nagy népszerűségnek. Kedvencem a vasfetisiszták számára készített Panzer feliratú, és tankok képeivel díszített kapucnis pulóver, meg a náci egyenruhában feszítő katonát ábrázoló, "Fehér törvény - a vér kötelez" szöveggel ellátott póló volt. Egyébként szép volt a felhozatal tarsolylemezes oldaltáskából és Nagy-Magyarországot ábrázoló kulcstartóból is.

A szélsőjobboldali divat világában tett kiruccanás azonban csak rövid ideig feledtette, hogy még mindig kínos órák vannak hátra az esti koncertig. Mivel szórakoznak a helyiek?

Láthatóan teltház volt a feszes sorban álló faházakban, mindegyik ajtaja felett lógott egy nagy-magyarországos vagy Árpád-sávos zászló, de egy magyar népdalokat harsogó íjászcsoportot leszámítva nyugalmas szöszmötölés folyt a körletben. Skinheadek csendben töltötték a kólát a vörösborba, a focipályán két Szálasi pólós srác pedig gyakorlógránát-hajigálással múlatta az időt.

A büfénél egy ifjú vannabe skinhead előrelendített jobb kézzel a Happy Birthday-t énekelte, majd szégyenlősen puszit adott egy bakancsos lánynak. És bár a mellettem söröző társaságtól megtudtam, "miért mindig a zsidók kapják a Nobel-díjat", úgy éreztem, mintha egy stúdióban felvett, szélsőjobbos szappanoperában ülnék."...

Idézet az index tudósításából