kisharsány Creative Commons License 2006.08.08 0 0 712

kedves sz 33 !

köszönöm, átfutottam.

Minden ott található állítás, módszer, következtetés első olvasatra számomra is "normálisnak" tűnik. Kivéve a konklúziót. De ez csak a fogalomhasználat okának tudom be. Normmális, hogy mindaz ami ott leíródott, a működés módja, annak "technikai" megoldásai, a helyzet, hogyha egy biológus szikével kezdi keresni az életet, egyszerre csak azt veszi észre, hogy"kifolyt" a keze közül, mindaz ül.

A fogalomhasználat problémáján azt értem, hogy táborokra van osztva a vizsgálódás. Igaz, hogy - mint írod - nem vizsgálható a jelenlegi módszerekkel, és ezért a működés technikai részével próbáljuk indokolni az okok ismerete  hiányában előálló fogalmi kérdéseket, de nem keresünk rá új fogalmat, új vizsgálati - tudományos vizsgálati "területet", melyek elméletek felállítását teszik lehetővé, melyek részletei áthidalhatnák a hiányokat, főleg akkor, ha az elmélet szerint "várható "események, tünetek valóban megjelennek, viszont elvetjük azt, amit "beskatulyáztunk egy "negatív megítélésű" fogalomkörbe, melyre az mondjuk-szitokszóként- ezoteria.

Egyébként a gondolat nem is anyagból van, legalábbis a Földön ismert elemek egyike sem lesz soha megtalálható benne (azt már megtalálták volna) Akkor hova tartozik a kérdés ? Melyik "tudományterület" az illetékes ? Szerinted ?

kisharsány

Előzmény: sz33 (709)