pjamesch
2006.08.08
|
|
0 0
691
|
Mint érintett (köztisztviselő, rendszergazda) nem értem a vitatkozókat. Rádöbbenhetne mindenki hogy a sajt két oldaláról vitatkoznak. Van egyfelől a versenyszféra, másfelől a közszféra. Egy hasonlattal élve /a közelmúlt eseményeiből/: a versenyszféra az úszás /időre megy, mérhető/, a közszféra a toronyugrás /pontozásos, szubjektív/. Mégsem vitatkozott sehol senki, elfogadta a helyét, legyen az első, vagy tizedik. Azért mert a szabályok előre ismertek voltak és vonatkoztak mindenkire. Ezek szerint készült, gyakorolt. Ha pedig nem tetszettek valakinek a szabályok akkor nem is volt ott. Nekünk sem az a legnagyobb bajunk - sokan félreértik /vagy félre akarják érteni/ a dolgot - hogy mérni akarják a teljesítményt, hanem az hogy ennek a szabálykönyve sehol sincs. Semmi biztosítékot nem látunk arra hogy nem maradnak rajtunk verseny közben is a mai koloncok. Valamint azt a felháborodásunkat is jogosnak érzem, hogy aki megítél minket - a POLITIKUS - az egy érinthetetlen, bebetonozott figura. Őt miért nem lehet sűrűbben - esetleg naponta - értékelni /visszahívhatóság/? Én személyesen sem félek semmiféle felméréstől, átvilágítástól, versenytől egészen addig míg valaki - akármilyen indokból - ki nem jelenti hogy az én munkám legfontosabb mérőszáma az hogy hány másodpercre futom a százat /ugyanis van néhány kiló felesleg rajtam/. |
|