Törölt nick
2006.08.08
|
|
0 0
689
|
Nem értünk egyet, de ez a téma itt off is. De azért: Az adók a közteherviselés elve alapján a közfeladatok finanszírozására valók, és nem egyes emberek +igényeinek kielégítésére. Az állam feladata a jól működő közoktatás fenntartása, akinek nem felel meg, mehet máshová, de fizesse meg az igényének teljesítését.Persze, a plusz igenyeimet megfizetem pluszban, de az teljesen nonszensz, hogy semennyit se adjon nekem az allam, ha a gyengebbet nem kerem. (Kulonosen az egeszsegugyben, ahol meg kulon egeszsegugyre megcimzett adokat es jarulekokat fizettetnek velem.) Ez olyan, mint ha a rendor eleve ki sem jonne a serelmemre elkovetett betoreshez azon az alapon, hogy volt kulon tavfelugyeletes riasztorendszerem, azaz fizettem a jobb szolgaltatasert. Vagy ha nem hasznalhatnam a kozutakat azert, mert vettem eves autopalyamatricat. Jojjon csak ki a rendor szepen hozzam is, ahogy hozzad, aztan ha nekem meg van kiegeszito szolgaltatasom (amit tolem akar a helyi rendorkapitanysag is nyujthat, ez most mindegy), akkor fizetek a kulonbozetert. Sztem megegyezhetünk abban, hogy a bértábla egy kötelező minimumot jelentsen, és ezen felül hozzá kellene tenni a teljesítménypótlékot. Miután meghatározták és mérhetővé tették a teljesítményt.Kotelezo minimum a versenyszferaban is van es az oktatasban is lesz :-) minimalbernek hivjak. Teljesen indokolatlan azert plusz minimalbert adni, mert van harom diplomaja (egy tanarkepzo, egy foximaxi es egy bivalybasznadi bufe-ruhatar szak) es mar 30 eve enekelteti a Bereslegenyt szerencsetlen 16 evesekkel. A teljesitmeny meghatarozasara es merhetove tetelere pedig 40 even keresztul nem valt be semmifele kozponti teljesitmenymeghatarozas es bertabla, ellenben bevalt a munkaeropiac. Mert jelenleg nagyrészt valóban pofára megy az a kis minőségi bérpótlék, ami a jelenlegi rendszerben van.Ezt magam sem vitatom, hiszen nincs semmilyen visszacsatolas es meg az alkalmatlanokat sem lehet gyakorlatilag kirugni, valoban itt az ideje megreformalni a jelenlegi, bertablan alapulo rendsezrt. ZOH |
Előzmény: bejuma (687)
|
|