vámmentes Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1959

Hopllálá!

Te arra kértél példát anno, hogy írjak olyan igehelyet, ahol az emberi szellem-lélek-test egyszerre van leírva a bibliában, merthogy Te ilyet még nem találtál. Írtam erre immár vagy 10-et Mózestől, Jóbtól, Ezékieltől, Lukácstól, Páltól, stb...

Nem azt kérted tehát, hogy mondjam meg, hogy én mit gondolok pontosan ez alatt, hanem csak annyit kértél, hogy írjak példákat erre, mert Te ilyet nem találtál az Igében. Ott van, immár több mint 10 példa, úgyhogy ideje lenne szépen visszavonnod az egykori alaptalan állításodat!

Ha pedig ezen túlmenően vársz a bibliai antropológiából egy hosszabb tanítást ezen részek pontos mibenlétére, akkor az egy másik kérdés. Mint írtam az előbb, elsődlegesen a "szellem" kérdését látom a Te fogalmi képedtől eltérőnek a bibliában, s a saját tapasztalataim alapján, emiatt csak ott van jelentősebb különbözőség kettőnk között.

Az nem gond, ha megértesz engem, ennek csak örülök. Azzal van gond, ha nem a bibliai fogalmiképet fogadod el bibliainak, hanem a saját, valójában nem bibliai képedet próbálod bibliainak beállítani. Én csak ekkor szóltam, arról már letettem régen, hogy Pálról győzellek meg.

vm

Előzmény: takarito (1957)