Sziasztok!
Most estem be ide először, a topik elejét és végét olvastam csak el, de lenne némi hozzáfűznivalóm kissé más meglátásban.
Magamról annyit, hogy én sem kapkodtam el, először egzisztencia, utána gyerekek (31 és 38 éves koromban).
Gyakorló apaként a legnagyobb problémát a családtámogatásban látom. Egy apának kutya kötelessége olyan anyagi hátteret biztosítania a családnak, hogy az anya ha csak a gyerekekkel foglalkozik, akkor is meg tudjanak élni.
Az állambácsi pedig jobb családtámogatást is kitalálhatna, mert a jelenlegi nem éri el célját.
Én az első gyermek megszületését támogatnám ugy 30eHUF/hó mértékig mert így a fiatal pályakezdő apuka válláról sikerül egy kis terhet levenni, nagyobb "kedvvel" fognának bele e fiatalok a családalapításba. Valamint ez első gyerek a legdrágább!!!
A másodikra már ottmarad a bútor, babakocsi, járóka, ruhák tapasztalat...
A második-harmadik gyermek még ezenfelül mondjuk 15 ill 10 eHUF/hó támogatást kaphatna, hisz a szülők már gyakorlottabbak, apuka jobban keres, kevesebb a járulékos kiadás, a meglévő "infrastruktúra" miatt.
Negyedik gyerektől nár max valami jelképes családi pótlék járjon, mert aki ennyit vállal, ne a családi pótlékból akarjon megélni, hanem ha jó anyagi körülmények között él tudatosan vállalja fel génjei tágabb terjeszkedésének lehetőségét.
Bocsássanak meg azok a nagycsaládosok, akik nem a családi pótlékért akarnak sok gyereket, de a magyar népességfogyást nem ők tudják megoldani, hanem azok a tömegek, melyek rendes támogatás hiányában az első gyerekig sem jutnak el termékeny koruk alatt.