Főiskolás koromban lehúztam jópár évet a székesfehérvári IBM-ben, hogy tudjam fizetni a tankönyveimet, a bejárást, a kajámat. 8 órát, néha 16-ot húztam le a suli mellett. Nem panaszkodtam, csináltam, kellett a pénz a fentiekre.
Aztán az IBM vezetése kitalálta, hogy igaz, hogy nyereséges a székesfehérvári gyár, de jóval olcsóbban gyártanák ugyanezt máshol, ott, ahol alacsonyabb a bérköltség. Hiába, az IBM nem szociális foglalkoztató volt. Tudod mit jelentett ez mintegy nyolcezer embernek? Egyik napról a másikra nekiállhattak munkát keresni. Persze, lehetett volna szidni a tulajdonosokat (gondolom meg is történt), lehetett volna aláírást gyűjteni, hogy márpedig mennyire megérné a cégnek ha maradna, mégsem maradt, simán áthelyezték a gyártást.
Tisztelem azt, hogy mennyit küzdesz a vasútvonalért, amely mellett dolgozol, megbecsülöm a kemény munkát. Lehúztál 9 évet, viszont a dolgok változnak. Lehet szidni a MÁV-ot, a politikusokat, a döntéshozókat, a tanácsadókat, de egy cseppet sem leszel vele te sem előrébb. Ma Magyarországon mintegy kétmillió ember szembesül azzal nap mint nap, hogy mi van, ha megszűnik a munkahelye, nem fizeti ki időben a megrendelő, mit fog csinálni azután. Ha az újabb állás, új lehetőségek keresése helyett mindenki f@szkalapozna, aláírásokat gyűjtene, tiltakozó akciókat szervezne, gyanítom ma már senki sem dolgozna.
Természetesen a jogod megvan, hogy érzelemből írj ide hozzászólásokat, de én is kérlek arra, hogy viseld el azoknak a megjegyzéseit, akik más indokok alapján mondják meg a véleményüket!
Nézd meg kérlek hmsoft képtárát, mennyit vonatozik fel-alá az országban illetve a környéken, mindig hozza a friss orosz vasúti híreket is. rg7-ről sem lehetne mondani, hogy utálja a vasutat, tessék csak megnézni micsoda Ganz-os adatbázist tart karban magánszorgalomból! Én a munkahelyemen kikötöttem, hogy olyan helyre akarok ülni, ahonnan látom a Bp Kelenföld-Bp Déli szakasz forgalmát. Szóval akik némi racionalizálást elfogadhatónak tartanak bizonyos körülmények között, azok is lehetnek vasútbarátok, vasútmániások.
Még valami:
t. úr nagyon sokszor leírta már, hogy nem ő a döntéshozó, ő csak egyike az ezzel foglalkozó csoportok résztvevőinek. Engem meglehetősen megdöbbentene, ha egyvalaki véleménye alapján hozták volna meg a mellékvonalak megszüntetésének javaslatát. Gondolom a csoport elé bedobtak számokat a bevételekről, kiadásokról, utasszámokról, vonal állapotról, stb-ről, amik alapján nekik kellett _közösen_ javaslatot tenniük. Ha rosszak ezek a számok, márpedig ezt itt elég sokan hangsúlyozzák, akkor miért csak ezeknek a csoportoknak a tagjait kell anyázni, miért nem azokat a MÁV alkalmazottakat, kollégáitokat, akik ezeket a számokat eléjük tették?