rp-bubu Creative Commons License 2006.08.06 0 0 14742

"Most azokhoz szólok, akik "t" úr tanítványai, vagy csak tetszik nekik az ő mellékvonalellenes beállítottsága: mi, mellékvonalbarátok, elfogultan, szinte rajongásig szeretjük a mellékvonalakat. Majdnem, mint anya a beteg gyermekét, talán jobban is szereti, félti, mint az egészségeset. Arra kérlek benneteket, hogy ezért ne nézzetek le minket, ne gúnyolódjatok ezzel. Mi sem gúnyolódunk azon, hogy ti meg az autóbuszokat szeretitek."

Magamra vettem. Nem hinném, hogy bárki ezen vagy bármelyik fórumon is mellékvonal ellenes lenne. Viszont vannak akik, nem addig kívánnak foglalkozni a témával, hogy de szép... ha nem arról vitatkoznak, hogy mit kell tenni, hogy tovább is szép legyen mindenkinek illetve arról beszélgetnek, hogy az imádat tárgya, milyen szerepet töltbe társadalmunkban, a közlekedésben. Nem hinném, hogy bűnös dolgok lennének ezek.

t úrat nem ismerem, nem tartom magamat tanítványának, első fórumos belépéseim egyikében rögtön kemény vitába keveredtünk, pont mellékvonali témában. De egyet észre vettem, véleményét adatokkal szokta alátámasztani, vállalja tévedéseit, és kimondottan jó vita partner. Ha erre nincs szükség akkor forduljatok a moderátorhoz, hogy vegye tiltó listára az előbb felsoroltakat. Én inkább vitáznék vele a helyetekben. Érvekkel, kontra érvekkel próbálnam meggyőzni a másik felet a saját igazamról. (Én is ezen vagyok)

Meg van a helye az érzelmeknek is a vicinális témában, de nem szabad a szakmát kihagyni, és egyet sose felejtsetek el: a dolgok nem itt dőlnek el ezért nem kell vérre menni. De nem szabad úgy se viselkedni, mintha ez egy zárt szoba lenne, ahonna nem kerülnek ki információk.

Mi vetne jobb fényt a mellékvonal "szerelmeseire", ha egy újság író miután a forumon informálodott a mellékvonali témához ezt írná:

"A mellékvonal bezárásának terve felkavarta az emberek érzéseit, akik szentimentálisan ragaszkodnak a gazdaságtalan vonalakhoz" (a gazdaságtalant csak az újságírói nyelvezet miatt használtam)

vagy ha ezt olvasnátok

"A mellékvonalak bezárásának terve, komoly szakmai és társadalmi vitát váltott ki..."

Előzmény: Törölt nick (14734)