Teljesen egyetértek Veled.
Nagyon, de nagyon sok ismerősömmel beszéltem arról, hogy szoktak-e írogatni a Mellékvonalak, vicinálisok-ba, vagy esetleg csak olvassák?
Tudod mi volt a válasz? Szinte egyöntetűen? Az, hogy nem, mert nem bírják elviselni az egyik, "t" betűvel kezdődő nicknevű firkász írásait, mert stílusát lekezelőnek, vasútellenesnek, és számukra megalázónak tartják.
Szerintem a tisztelt Moderátoroknak jobban oda kellene figyelniük, hogy míg "t" úr számára meg van engedve a sértő hangnem, addig a többi hozzászóló csak csókolommal köszönhet neki.
Most azokhoz szólok, akik "t" úr tanítványai, vagy csak tetszik nekik az ő mellékvonalellenes beállítottsága: mi, mellékvonalbarátok, elfogultan, szinte rajongásig szeretjük a mellékvonalakat. Majdnem, mint anya a beteg gyermekét, talán jobban is szereti, félti, mint az egészségeset. Arra kérlek benneteket, hogy ezért ne nézzetek le minket, ne gúnyolódjatok ezzel. Mi sem gúnyolódunk azon, hogy ti meg az autóbuszokat szeretitek.
Tudom, hogy nem mindenkinek szimpatikusak a mellékvonalak. De ez egy olyan topic, ahol a mellékvonalak iránt természetszerűleg nagyobb az érzékenység. Aki mellékvonalellenes dolgokat ír ide, azt kicsit tapintatlannak tartom.
Tudom, hogy nem célszerű a topicok számát szaporítani. De ezen a topicon az itt kialakult vitát, nézeteltérést csak úgy lehetne kezelni, ha létrehoznátok egy topicot, ahol kizárólag mellékvonalellenes hangok kaphatnának hangot.
Mi lenne, ha a műemlékvédő topicot ellepnék az olyan emberek, akik műemlékellenes nézeteket vallanak: Bontsuk le, új építése olcsóbb. Verjük le a vakolatdíszeket, mert semmi forintális hasznot nem hajtanak, felújításuk meg sokba kerülne. Stb.
Kérek mindenkit mindkét oldalról, hogy legyünk egymással szemben tapintatosabbak, mert a hozzászólások néhol már a bunkóság határát súrolják!
KÖSZÖNÖM.