Mithridates Creative Commons License 2006.08.06 0 0 436
Mint már mondtam, semmi bajom nem lenne a közszféra (egyébként tényleg elodázhatatlan) reformjával. Nyilván lehetne ezt okosan csinálni, hogy a káposzta és az államháztartás is megmaradna, de a torz magyar foglalkoztatási szerkezet nem fogja felszívni azt a min. 200E főt, kevesebbet meg tényleg felesleges utcára küldeni.

Az emberek joggal elégedetlenek, én is az vagyok a földhivatalban vagy az önkormányzatnál, de ha csökkentik a létszámot, s nem a megfelelő embereket küldik el, s nem tesznek a megreformált közszférába sok pénzt, akkor csak hiábavaló szenvedést hoz százezreknek, s a közszféra teljesítménye, ez prognosztizálható, a mainál lényegesen rosszabb lesz. Akkor pedig mi értelme volt?

"Az viszont igen, hogy meghatározzák a feladatot és az ellátásához a rendelkezésre álló pénzt hozzárendeljék."

Nos, ez talán kormányfüggetlen, de a feladatok világosak, a pénz ezek ellátására viszont hiányzik. Tehát ha kevesebb ember kap kevesebb pénzt egy rosszul működő strukturában, akkor az rosszabbul is fog teljesíteni.
Előzmény: Logofet (384)