b.viridis Creative Commons License 2006.08.05 0 0 17
a szolgálatban eltöltött idő helyett a teljesítmény lesz a döntő

Iszonyú. Brrr....

Nézd meg, mi van ma. Ha egy ügyintézésre a határidő 30 nap, akkor igen kevés az esélyed arra, hogy 29 napnál hamarább választ kapj. Én megkérdeztem itt, helyben, hogy miért. A válasz nem túl meglepő: ha egy ügyintéző (mondjuk önkormányzat, gazdálkodási osztály, az ügy pedig egy földhivatali bejegyzéshez való hozzájárulás, azaz rutin) a két perces munkát megcsinálná ott, helyben és nem tornyozná fel az aktát az asztalán, akkor ezzel azt érné el, hogy rá több ügyet lőcsölnének, mert azt a barmot üssük, amelyik húz. De a rigid bértábla miatt a többletmunkát nem lehet honorálni. Így még jó, hogy nem lesz bolond többet és jól dolgozni. Pláne, hogy egy ilyennel a kollégákat is szar helyzetbe hozná, mert akkor tőlük is valami hasonlót várnának el. Kirúgni szinte lehetetlen őket. Én meg egy olyan környezetben, ahol a pillanatnyi teljesítményem határozza meg a mindenkori létem szívhatok miattuk úgy, hogy ráadásul én tartom el őket.
Persze, tudom, majd ezután úgy lesz, hogy személyesen Gyurcsány fog leszólni az önkormányzatunk gazdálkodási osztályára azzal az ukázzal, hogy Mancikát menten basszák ki, mint macskát szarni, mert szekfűt találtak a kertjében.
Furcsa, hogy te mennyire ki tudsz forgatni mindent. Nem vagy te román véletlenül?
Előzmény: USAbarát (-)