alfredoo Creative Commons License 2006.08.05 0 0 14491

solan

persze hogy ertem. csak szerintem ha nem szulettel volna kesobb annak akkor is ugyanolyan/ugyanilyen ember lennel.

tehat nem lennel beteg, nem lennel defektes meg ilyesmi.

de tamaska se mondta soha hogy ne lenne ilyesmi dolgoknak helye. leginkabb a nemzetiseg letesitesevel, annak adekvat voltaval vitatkozott.

naalam meg a demokracia volt a fo kerdes, ami implicite beismeresre kerult es az objektiv identitas hianya.

mar csak elvi okokbol sem vagyok elfogadni a naci ideologiara alapozott identitast. marmint leszarmazasi alapon.

es ha vege megertenek a genyo antiszemitak hogy magyarokat gyulolnek, akkor talan mas alapokra helyezodhetnenek a vitak. mert ugye egyetertunk hogy echte magyarokat gyulolnek. hiszen ha a zsidok nem tudjak hogy mi a zsido, akkor a 'magyarok' honnan tudnak?

(nem ugy ertem a zsidok nem tudjak a zsidot hanem ugy hogy nagyon sokfele zsido van. ami kozos az vegul is a leszarmazas. ez meg naaci dolog. tehat van magas es alasony, sovany es kover, zsidosagara buszke es zsidosagat gyulolo, mindenfele ember van a zsido halmazban. fomernok es almernok es kozgazda...)

Előzmény: Törölt nick (14485)