alfredoo Creative Commons License 2006.08.02 0 0 14348

lasisza

laatom neked is nehez a kezed.

miert mondod mimikrinek (negativ) az asszimilalodast (pozitiv) ami raadasul befogadas is parosul?

ezen gondolkodtam ma. te/ti valahogy egy allaspont helyesseget hangsulyozzatok, emelitek ki es egy masik allaspontot rosszaltok, helytelennek iteltek.

szerintem minden allaspontot helyesnek kell tekinteni. amugy az ontudat tulhangsulyozasa ugyanugy vezethet mentalis zavarokhoz mint az identitas tulzott 'elutasitasa'.

ujra csak a 'fontossagot' tudom mondani es talan kertesz imreben az kapott meg hogy hangsulyozottan elutasitotta ezt a fontossagot. addig ment hogy sajat maganak magtamasztasrol is tudatosan lemondott, annyira lenyegtelennek itelte egyeni letet, egyeni letenek folytatasat.

es ezt egy igazi traumanak tartom. mi lehet szebb egy gyereknel?

persze az is lehet hogy kertesz imre csak irdogalt es van neki 3 gyereke.

a tortenetedhez.

nevezhetjuk batorsagnak. en inkabb ugy gondolom hogy ismerosok helyes vagy helytelen nezeteivel kell vitatkozni nem ismeretlen hulyeket megszolitani az utcan.

koznapi ertelemben az antiszemitizmust hulyesegnek, kepviseloit hulyenek tekintem.  tudom hogy orvosilag ez nem igy van de betegsegnek tekintem. tehat igy is allok hozza. nem feltetlenul vitatkozok beteg emberekkel.

nekem is van egy tortenetem. volt a hollandiai arviz. elkezdtem sajnalkozni ismerosomon hogy milyen szar lehet es mekkora tragedia. nagyjabol, udvariasan, azt mondta foglalkozzak a sajat dolgommal, az o problemaikat meg fogjak oldani nem kernek a sajnalatombol. osszeszoritotta a fogat es csinalta. nem panaszkodott nem sirankozott. mentek ki a gaatra dolgozni. jo ismerosom az illeto tuttira nem akart megbantani. es biztos orultek az anyagiakban is megnyilvanulo szolidaritasnak bar nyilvan nem voltak raszorulva. azt mondta hogy evezred ota az az eletuk hogy kuzdenek a tengerrel es egyutt elnek vele.! ebbol nekem az osszeszoritott fog a leenyeg! nem fenyezte magat hogy milyen jok es okosok vagyunk es ezt is megoldottuk. nem hablatyolt a HOLLAND szolidaritasrol. csak csinalta, csendben!

Előzmény: Törölt nick (14336)