Kedves KAL,
a fazast en Magyarorszagon Kaptam meg Atyamtol. A Szent Lelek ugy at tudja alakitani az emberi erzekelest, hogy az semmiben sem hasonlit az emberire. Amikor az emberi leny Kozel kerul Istenhez, olyankor emberi-allati termeszetubol isteni termeszetuve valik. A fazas egy szent reszere altalaban - nem mindig - egeszen kozelrol megelt, elmondhatatlannak erzekelt Isteni Adomany, transzcendens spiritualis Elmeny. Nem elmondhato, nem atadhato, nem kifejtheto: belulrol kell megelni. Mivel - ahogyan Pal beszel A Lelek Adomanyairol - 'lelkikeppen iteltetik meg', ezert az, aki nem Kapta meg, termeszetes, hogy nem is foghatja fel. Ezt en ismerem. Amikor eros keresztyen voltam, gyakran megtapasztaltam a magyarorszagi tel idejen.
Gondolj a keresztyenuldozesekre. A keresztyenek sokasaga mosolyogva es nevetve turte a kinzasokat es megoleteset is. Az erot Istentol Nyerte, Aki kozvetlenul valtoztatta meg erzekelesi modjukat es kepessegeiket. A fazas ehhez kepest igazan 'apro' Csoda.
Ez itt Roma. Rengeteg a keresztyen es sok az ahitatos, igazi spiritualis hivo. Lattam idos papot, aki miutan vegzett a misevel, szettarta a karjait, es mintegy negyed oran at ugy maradt, felfele tekintve. Istvan vertanu jutott Rola eszembe, aki kivegeztetese elott felnezett ahitataban, es meglatta Jezus Krisztust Atyank jobbjan ulni. A templomokban gyakori a szetterjesztett avagy feltartott kezekkel torteno imadsag mind a katolikus egyhazban, mind protestans kozossegekben. A vallasi hevulet itt nem hasonlit a magyar viszonyokhoz. Minden vizcsapbol Jezus Krisztus es a katolikus egyhaz folyik. Az utobbi nem mindig hasznos, de ami Jezust illeti, perdonto hatasu a romai lakossag lelkuletere, Isten-Ismeretere es megszenteltetesere nezve.
Vannak itt olyan keresztyenek, akik szegenykent minden ejjel templomban alszanak - terden allva. Masok teljesen kialvatlanul is ott vannak az esti-ejjeli Isten-tiszteleteken, mert szerelmesek es foglyok a Jezus Krisztusban. A fejuk szinte masodpercenkent leesik, a kezukbol leejtik a targyakat, mert elalszanak ultukben, de - es ha voltal igazan Kozel Atyankhoz a Krisztusban, tudod - az alvasnal sokkal, de sokkal Mennyeibb es boldogabb, ha az ember imadkozhat es szolgalhat a Jezus Krisztus Lelkeben. Sajnos en mar nagyon le vagyok gyengulve, de a Jezus Krisztus Bizonysagteteleit nem felejtettem el.
A Testvert, Akire reagaltal, mindenki szereti. Nemhogy ugy fogadjak el, ahogy van, hanem tudjak, hogy attol ilyen, hogy keresztyen. Nem hazudok, hanem dicsoitem lelkemmel a Jezus Krisztus altal eme kiveteles Testveremet, es nagyon buszke vagyok erre, hogy ilyen kiveteles ereju keresztyen keresztelhetett meg. Ha egy katolikus vagy protestans lelkesz lett volna, aki megkeresztel - legyen barmennyire is szimpatikus vagy plane a vilagban nepszeru -, semmiben sem hasonlitott volna ahhoz az oromhoz es dicsoseghez, mint ha ez a szegenyseget valasztott ausztriai szuz Testver teszi meg, aki egyfojtaban Igazolja, hogy Atyam kivetelesen banik Vele, es kiveteles Erovel lancolja Magahoz.
Amit GB-nek irtam, szinten ajanlom figyelmedbe. Sok felvetesedre adatik valasz ama hozzaszolasomban.
Testveri udvozlettel Molnar Ferenc, Roma.
Shalom! Beke Veled!