Szerintem... (mert nem mintha egy hozzászólás a nicknevemmel a fejlécében, utalás lenne arra, hogy ez a vélemény a saját nézetemet tükrözi) :
Egésznapos túrám során kb. 10 szolgálatban levő vasúti dolgozóval beszéltem. Olyanokkal is akik általában nem ezen a vonalon szolgálnak.
Mind-mind azt mondták, hogy IDIÓTA az aki ezt a vonalat be akarja zárni.
Egyikük sem fogalmazott úgy, hogy talán, vagy ha nincs kihasználva be kell zárni.
Lehet az idióta kifejezés valakire nézve irritáló, de mivel egyetértek az elhangzottakkal én is behatárolt-szellemi-képességűnek tartom.
Eszembe jutattattak, egy angliai dimbes-dombos szép környezetben futó kisforgalmú vonal történetét:
Hol-volt hol nem volt volt egyszer egy erdei hegyi vonal valahol Angliában.
Ipari fakitermelés lecsökkenésével az erdőben futó vasútra egyre kevesebb szükség volt. Csupán a kirándulók és a túrázók vették igénybe a kopottas szerelvényt.
Szerencsére a vasút üzemeltetői komolyan vették az ilyen igényeket is, drága pénzen kiépítettek a szép erdőben autós pihetőket, parkolókat, piknikező helyeket, infrastruktúrát, mondván a vasút bezárása után kocsival vagy busszal a kirándulók el tudnak menni élvezni a természet lágy ölét.
Igen ám, de a túrázók száma hónapról-hónapra, talán évek alatt látványosan lecsökkent, a táj elvesztette varázsát.
Szerencsére a vasút üzemeltetői vették a fáradságot, hogy utánajárjanak az érdeklődés megcsappanásának, melyre azt a választ kapták, hogy kocsival elmenni az erőbe olyan mintha a sarki teszkóba mennének vásárolni. Mesterésges és mesterkélt, akárcsak a mai videó technikával készült Anyátok közt, a pIsaura és még sorolhatnám a gagyi sorozatokat, mert a képi megjelenésnek semmi köze a megszokott homályos és villódzó mozifilmekéhez...
Szerencsére a vasút üzemeltetői vették a fáradságot és drága pénzen lebontották, a nemrég épített és a tájba nem illő parkolókat, pihenőket, szemetes konténertárolókat, infrastuktúrát és drága pénzen felújították a régi hegyi vasutat, drága pénzen beszereztek korabeli járműveket és kocsikat.
A túristák azóta is imádják azt a vonalat, és boldogan mennek tolni a szerelvényt ha az emelkedőn ősszel, vagy csúszós időben a mozdony nem bír felmenni, hánnyák, a havat, szórják a homokot, törik a követ, mert ez így és csak így eredeti és tökéletes.
A vasút üzemeltetői azóta is számolgatják nettó bevételeiket ha meg nem haltak...
Olyan történeteket, legendákat meséltek el a vasutas vezetők (ahogy ők fogalmaztak: managerek, tudod akik a mekdonáldsznál is vannak) viselt dolgaikról, hogy égnek állt a hajam.
Direkt, elrontott menetrend, hoppon maradt utasokkal, Gyanús tranzakciók, Megmagyarázhatatlan és megértethetetlen főnöki utasítások, szankciók alkalmazása a hírhedt Eplényi megálló távolsága miatti ideglenes megállások miatt a falu közepén, stb, stb. Majd összeszedem, megvan az egész (pontosabban nagyrésze) videón.
A 11-es nem lesz bezárva erre mérget vehetsz!
Üdv: Hentes
Egy mondat a polgári engedetlenséghez:
Egy-két rossz mozdulat is a kormány részéről elég lesz majd az ősszel egy "polgári engedetlenséghez". S nem a kisemberek kezdik majd hanem a vállalatok.
Persze szerintem...