OFF OFF OFF
Addig is kérdeznék eggyet hátha tudod rá a választ. Úgy tudom tervezte a Cherubion, hogy kiad egy Jack Williamson és egy Alfred Bester kötetet de nem tudom, hogy végül is megjelentek-e?Nem jelentek meg. A Williamson könyvről tudok annyit, hogy a magyar fordítása elkészült.
Egy kicsit több infó...
Eredetileg a LAP-ICS és a Cherubion közös sorozatának, a Galaxis Könyveknek a további kötete lett volna, de 10 megjelent könyv után a LAP-ICS kiszállt a sorozatból.
Kissé később a Cherubion egyedül próbálta folytatni a sorozatot Új Galaxis Könyvek néven. Elkezdte Dan Simmons Hyperion könyveivel, de annyira rosszul fogytak ezek a könyvek, hogy kénytelen-kelletlen el kellett állni a kiadónak a sorozat folytatásától. :(
Érdekességképpen, itt a megjelent Galaxis könyvek listája:
Anderson, Poul ---- Változó csillag
Anderson, Poul ---- Tűzkorszak
Egan, Greg ---- Karantén
Farmer, Phillip José ---- A végzet álarca
Heinlein, Robert A. ---- A fenevad száma
Vance, Jack ---- Trullion
Varley, John ---- Titán
Niven, Larry - Pournelle, Jerry ---- Szálka Isten szemében - A Szálkák
Jeschke, Wolfgang ---- Midas
Silverberg, Robert ---- Vendég a jövőből
Új Galaxis Könyvek:
Simmons, Dan ---- Hyperion I-II
Simmons, Dan ---- Hyperion bukása I-II
Ezeket érdemes keresni az antikváriumokban, sőt a Hyperion könyvek valószinüleg még meg is rendelhetők a Cherubiontől. (Persze nyilvánvalóan nincs semmi garancia arra, hogy mindenkinek tetszik az összes könyv, de én úgy érzem, egyik könyv miatt sem kell szégyenkeznie a sorozat szerkesztőjének, hogy beválogatta, megjelentette.)